Erhverv

Han vil give amerikanerne den første coronavaccine - er kaldt til alvorsmøde

Det møder kritik, at topchefen for et af verdens største medicinalfirmaer angiveligt vil give USA førsteret til en coronavaccine.

Paul Hudson, topchef i Sanofi. PR-foto: Sanofi.

Topchefen i den franske medicinalgigant Sanofi, Paul Hudson, er nu blevet kaldt til et alvorsmøde hos landets præsident Emmanuel Macron.

Det sker, efter at Sanofi-topchefen torsdag meldte ud, at amerikanerne står forrest i køen, hvis Sanofi får udviklet en brugbar vaccine mod covid-19.

»USA har ret til den største forudbestilling, fordi de investerede i at tage risikoen,« sagde Paul Hudson til Bloomberg.

Men at give USA førsteret til en vaccine er uacceptabelt, lyder det, og Frankrigs præsident Emmanuel Macron har nu bedt om et møde med Sanofi-chefen, skriver Financial Times.

Den amerikanske regering og Sanofi udvidede tilbage i februar samarbejdet omkring en vaccine. Og det kommer altså amerikanerne til gode, skal man tro Sanofis topchef.

»Jeg har kørt kampagne i Europa for at sige, at USA vil få vacciner først. Det er sådan, det kommer til at være, fordi de har investeret i at prøve at beskytte deres befolkning for at genstarte økonomien,« siger Paul Hudson til Bloomberg.

Meldingen fra chefen i et af verdens største medicinalfirmaer har vakt stor opsigt og fik torsdag over 140 ledere og eksperter fra forskellige lande til at skrive under på et åbent skrev, hvor de opfordrer til lige corona-behandling for alle.

Og kritikken har fået Sanofi til at trække lidt i land.

Sanofi siger i en udtalelse, at selskabet vil gøre en potentiel vaccine tilgængelig for alle. Vacciner produceret i USA vil blive brugt på amerikanere, mens Europa og resten af verden vil få forsyninger fra selskabets andre produktionsfaciliteter.

BRANCHENYT
Læs også