Erhverv

Spies-flyselskab kæmper for overlevelse

De ansatte i Sunclass Airlines er gået ned i løn for at redde flyselskabet fra en konkurs.

Sådan så det ud, da Petter Stordalen i efteråret stod frem som redningsmanden af Spies og resten af Thomas Cooks nordiske forretning. Nu er Stordalen presset økonomisk, og det samme er hans flyselskab i Danmark.

Det danske flyselskab Sunclass Airlines kæmper for sin overlevelse under coronakrisen.

Flere tiltag, heriblandt lønreduktion hos ansatte og i ledelsen, skal redde Sunclass Airlines fra at gå konkurs.

Det skriver branchemediet Check-In på baggrund af et interview med Lisbeth Nedergaard, kommunikationschef i Sunclass Airlines og Spies, der er en del af den samme rejsekoncern.

»Alle vores fly har stået på jorden i to måneder, og vi aner ikke, hvornår de kommer i luften igen. Det er en kæmpe udfordring, og vi er nødt til at vende hver sten for at sikre, at omkostningerne holdes nede, for ellers risikerer vi at gå konkurs,« siger hun til Check-In.

Ifølge det norske erhvervsmedie E24 har flyselskabets ansatte accepteret at gå 20 pct. ned i løn, men det vil Lisbeth Nedergaard ikke bekræfte.

Sunclass Airlines har 11 fly og gik tidligere under navnet Thomas Cook Airlines Scandinavia, der havde 1.200 ansatte op til konkursen i Thomas Cook-koncernen sidste efterår.

Thomas Cook Airlines Scandinavia blev sammen med rejseselskaber som Spies, Ving og Tjæreborg i oktober købt ud af Thomas Cooks konkursbo.

Manden bag redningen var den norske hotelmilliardær Petter Stordalen, der sammen med kapitalfondene Altor og TDR Capital blev de nye ejere af den nordiske rejsekoncern.

Med det samme omdøbte de Thomas Cook Airlines Scandinavia til Sunclass Airlines og gav flyselskabet en pose penge på 141,1 mio. kr. i frisk kapital til at sikre driften.

Under coronakrisen er Petter Stordalen blev voldsomt ramt, da pengene fosser ud af hans hotelimperium.

Kort og godt kæmper Stordalen for at redde sit livsværk. Nu står den samtidig på slankekur i hans rejseeventyr.

For nylig kom det frem, at hele rejsekoncernen Nordic Leisure Travel Group, som Spies og Sunclass Airlines er en del af, har iværksat en spareplan.

Den skal skære op mod 30 pct. af omkostningerne væk.

Petter Stordalen ejer 40 pct. af rejsekoncernen. Det samme gør Altor, mens TDR Capital har 20 pct. af ejerskabet.

BRANCHENYT
Læs også