Erhverv

Tesla på vej med superbatteri - sænker prisen til benzinbilers niveau

Det nye batteri er både billigere og har længere levetid.

Tesla Model 3, her både i rigtig og børnestørrelse, i et udstillingsvindue. Bilproducenten planlægger et nyt batteri, der vil sænke prisen på Model 3 til det samme niveau som en tilsvarende benzinbil koster. Foto: AP Photo/Kiichiro Sato

Tesla planlægger at sætte en ny batteritype i sine Model 3-biler produceret i Kina allerede ved udgangen af året eller senest i begyndelsen af næste år.

De nye batterier forventes at kunne reducere de samlede omkostninger på elektriske biler, så prisen bliver på linje med eller billigere end almindelige benzinbiler, skriver Reuters.

Udover at være langt billigere vil de ny batterier have en langt længere levetid end de nuværende og kunne køre op til 1,6 mio. km eller 1 mio. miles - derfor tilnavnet ”million mile battery”.

Teslas topchef Elon Musk har gennem længere tid pirret både investorer og rivaler til Tesla med, at han »vil afsløre afgørende fremskridt« inden for batteriteknologi, på en ”Battery Day” i slutningen af denne måned.

Det har pustet endnu mere til mange analytikeres forudsigelser om, at Tesla er på vej til at blive et betydende el-selskab og ikke blot en bilproducent. I stil med Pacific Gas & Electric og Tokyo Electric Power.

Tesla råder over store batterifabrikker, og det nye batteri er udviklet i samarbejde med forskere fra det kinesiske selskab Contemporary Amperex Technology Ltd.

Teslas nye batterier bygger på forbedringer i form af et lavt indhold af kobolt og helt kobolt-fri batterier. Brugen af kemiske tilsætningsstoffer, nye materialer og belægninger, som skal reducere den interne belastning og gøre det muligt at oplagre mere energi over længere perioder.

Samtidig arbejder Tesla på indvinding og genanvendelse af de dyre komponenter i batterierne som nikkel, kobolt og litium.

Ifølge Reuters' kilder vil Contemporary Amperex Technology Ltd. næste år kunne forsyne Tesla med et langtidsholdbart nikkel-mangan-kobolt batteri, hvis katoder består af 50 pct. nikkel og kun 20 pct. kobolt.

BRANCHENYT
Læs også