Erhverv

Simcorp med nye og lavere forventninger: Indtjeningen viger

Softwareselskabet Simcorp har haft behersket fremgang på toplinjen i første kvartal 2020.

SimCorp. Foto: Colourbox

For indtjeningen var der omvendt tale om tilbagegang.

Det viser regnskabet for første kvartal, som er offentliggjort mandag efter børslukketid.

I forbindelse med regnskabet melder Simcorp også en ny prognose ud for 2020, efter at selskabet 18. marts suspenderede de oprindelige forventninger som følge af usikkerhed efter udbruddet af coronavirus.

Nu venter Simcorp en omsætningsvækst i 2020 på mellem minus 5 pct. og plus 5 pct. målt i lokal valuta, og driftsmarginalen, EBIT, ventes nu på mellem 22 til 27 pct. ligeledes i lokale valutaer.

Selskabet gør dog samtidig opmærksom på, at der fortsat er en høj grad af usikkerhed i markedet.

I forhold til den oprindelige 2020 prognose er der tale om en nedjustering. Forud for suspenderingen af forventningerne i marts ventede selskabet nemlig en vækst på 5-10 pct. i lokale valutaer og en EBIT-margin på 24-27 pct.

I første kvartal steg Simcorps omsætning til 102,9 mio. euro fra 99,7 mio. euro i samme kvartal sidste år. Til sammenligning havde analytikerne ventet en omsætning på 101,6 mio. euro ifølge et medianestimat indsamlet af Simcorp forud for regnskabet.

For ordreindgangen nåede den i årets første kvartal op på 19,9 mio. euro mod 21,4 mio. euro i den tilsvarende periode året forinden. Det gav samtidig en ordrebog på 41,1 mio. euro - et fald fra 47,1 mio. euro året.

Analytikerne havde blot ventet en ordreindgang på 17,2 mio. euro i kvartalet og en ordrebog på 35,9 mio. euro.

På indtjeningssiden kunne Simcorp for første kvartal fremvise et driftsresultat (EBIT) på 17,5 mio. euro mod de 26,4 mio. euro, der strømmede ind på den post i samme kvartal sidste år.

Det var lavere end analytikernes forventninger, som lød på 21,4 mio. euro.

Alt i alt gav det på bundlinjen et overskud efter skat på 13,4 mio. euro. mod 19,6 mio. euro året før. Analytikerne havde ventet et nettoresultat for perioden på 16,5 mio. euro.

Tabel for Simcorps regnskab for første kvartal af 2020:

(e) = medianestimat indsamlet af Simcorp selv blandt op til otte analytikere forud for regnskabet. Af disse anbefaler tre "køb", to anbefaler "hold", mens tre har anbefalingen "sælg".

Simcorps forventninger til 2020:

Simcorp suspenderede forventningerne til 2020 den 18. marts på grund af usikkerhed relateret til coronapandemien.

BRANCHENYT
Læs også