Erhverv

Huawei efter nyt indgreb fra USA: »Overlevelse er nøgleordet for os på nuværende tidspunkt«

Huawei lagde på en analytikerkonference mandag ikke skjul på, at situationen er alvorlig for selskabet efter et nyt indgreb fra USA.

Huawei kritiserer USA for at øge presset på den kinesiske mobilgigant. Foto: AP

For Huawei gælder det nu om at overleve, efter USA's seneste indgreb mod den kinesiske teknologigigant.

Sådan lyder det i den første officielle melding fra virksomheden, efter at USA fredag udvidede muligheden for at gribe ind overfor Huaweis adgang til den globale chipforsyning.

»Overlevelse er nøgleordet for os på nuværende tidspunkt,« sagde Guo Ping, formand for Huawei, da han mandag var hovedtaler på Huaweis årlige globale analytikerkonference.

Samtidig kaldte han USA's indgreb for »vilkårligt«. Det rapporterer flere internationale nyhedsmedier bl.a. Reuters.

»Vi forventer, at vores forretning uundgåeligt vil blive påvirket. Vi vil forsøge alt, hvad vi kan, for at finde en løsning,« sagde Guo Ping.

Ifølge Guo Ping er mobilgiganten nødt til at overholde de amerikanske regler, og han peger på, at omkostningerne til udvikling og forskning er steget markant i forsøget på at imødegå det amerikanske pres.

For et år siden indførte USA restriktioner i forhold til Huawei. Officielt på grund af sikkerhedsmæssige bekymringer. Fredag udvidede USA sine muligheder for at begrænse salget af komponenter til den kinesiske mobilgigant. Det skete ved at indføre krav i forhold til salget af halvledere, der er lavet i udlandet med amerikansk teknologi.

Ifølge Guo Ping købte Huawei for 130 mia. kr. hos amerikanske leverandører sidste år, og virksomheden ville fortsat købe hos dem, hvis den amerikanske regering tillod det. Siden indgrebet sidste år har mobilgiganten fået sværere ved at vinde kontrakter, oplyste formanden.

Huawei har omskrevet 60 millioner linjer kode og brugt mere end 15.000 arbejdstimer på forskning og udvikling for at håndtere situationen, efter at USA sidste år greb ind mod virksomheden.

Indgrebet ses af mange som et led i en kamp om den globale dominans på teknologiområdet mellem USA og Kina.

BRANCHENYT
Læs også