Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Fald i ny vedvarende energi for første gang i 20 år

Corona rammer verden
Det er i høj grad udbruddet af Covid-19, der har medført fabrikslukninger, hjemsendte medarbejdere og større økonomiske usikkerhed for bygherrer, viser forskning fra Det Internationale Energiagentur. Foto: AP/Martin Meissner

Efter to årtier med kontinuerlig vækst er der nu udsigt til, at tilgangen af vedvarende energikilder falder i 2020.

Det skriver Bloomberg News.

Som det ser ud nu, vil der i 2020 blive tilføjet nye energikilder inden for sol og vind for samlet set 167 gigawatt, hvilket er et fald på 13 pct. fra året forinden.

Det er i høj grad udbruddet af Covid-19, der har medført fabrikslukninger, hjemsendte medarbejdere og større økonomiske usikkerhed for bygherrer, viser forskning fra Det Internationale Energiagentur.

- Den fortsatte nedgang i omkostninger og den øgede konkurrencedygtighed for vind og sol vil ikke alene beskytte vedvarende energi fra den økonomiske nedgang, lyder det fra Fatih Birol, direktør for Energiargenturet, til Bloomberg News, der samtidig understreger vigtigheden i, at verdens regeringer fortsat støtter udviklingen af vedvarende energi.

Ifølge Bloomberg vil en del af nedgangen blive indhentet i 2021, i takt med at projekter, der er blevet udskudt i år, vil blive gennemført.

Selv om det betyder, at 2021 med stor sandsynlighed vil nå tilbage til niveauet for 2019, vil den samlede tilgang stadig ligge godt 10 pct. under, hvad der oprindeligt var forventet hos Det Internationale Energiagentur.

BRANCHENYT
Læs også