Erhverv

Flyselskab redder sig fra konkurs

En spareplan med lønreduktion for personalet betyder, at Austrian Airlines ikke længere frygter insolvens.

Et fly fra Austrian Airlines letter fra Wiens internationale lufthavn i Østrig. Foto: Joe Klamar/AFP.

Det østrigske flyselskab Austrian Airlines har med en aftale med ansatte og leverandører bevæget sig væk fra fallittens rand.

Det oplyser selskab onsdag, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det Lufthansa-ejede flyselskab, der tidligere havde Vagn Sørensen som topchef, har indgået en aftale med kabinepersonalet om at forlænge en model med nedsat arbejdstid og op til 15 pct. lønreduktion. Samtidig har selskabet forhandlet en omkostningsbesparelse på 20 pct. på plads med sine leverandører.

Forhandlinger mellem den østrigske regering, Austrian Airlines og Lufthansa om en statslig hjælpepakke på 5,7 mia. kr. forventes at fortsætte henover weekenden, siger en talsperson til Reuters.

Sideløbende med det forhandler Lufthansa om økonomisk hjælp fra den tyske stat, og forbundskansler Angle Merkel forventer en snarlig afgørelse.

Ifølge luftfartsorganisationen International Air Transport Association har luftfartsindustrien mistet indtægter for 2.340 mia. kr. som følge af coronakrisen. Derfor er regeringer verden over i gang med at se på, hvordan nationale luftfartsselskaber kan hjælpes igennem krisen.

Kabinepersonalet udgør ca. 3.800 af de 7.000 ansatte i Austrian Airlines. Ifølge Reuters forhandler selskabet stadig med det øvrige personale.

BRANCHENYT
Læs også