Erhverv

Hotel-ægtepar måtte i banken og låne 18 mio. kr.: »Vi har gjort os fortjent til det«

Flere år med lutter fremgang i hotelkæden Milling Hotels er stoppet brat.

Ægteparret Jan og Dorte Milling ses her henholdsvis til højre og i midten. Foto: Milling Hotels

Den danske hotelkæde Milling Hotels, der er ejet af ægteparret Jan og Dorte Milling, var på vej mod sit bedste år nogensinde, da coronapandemien ramte.

Nu er de fleste af ægteparrets hoteller lukket, og Jan Milling måtte i banken og låne 18,5 mio. kr. for at komme gennem krisen. Det fortæller han til Fyens Stiftstidende.

»Men vi har også gjort os fortjent til det. Vi har altid været en solid virksomhed med gode overskud og store afdrag på gælden. Vi har vist, at banken kan stole på os, så tør den også hjælpe os,« siger Jan Milling.

Den tømreruddannede ejerleder har sammen med sin hustru banket en succesfuld hotelkæde på benene. Overskuddene i Milling Hotels er de senere år vokset og vokset, og et nyt regnskab for 2019 viser et rekordresultat på 20 mio. kr. før skat.

Nu har coronakrisen vendt forretningen fuldstændig på hovedet. I år håber Jan Milling at komme ud med et rundt 0 på bundlinjen, men han ved ikke, hvad det ender med, siger han til Fyens Stiftstidende.

Milling Hotels har 10 hoteller og over 100 ansatte. Egenkapitalen i virksomheden var med udgangen af 2019 på 144 mio. kr.

Alligevel måtte Jan Milling altså forbi Danske Bank og skaffe et lån, så han og hustruens virksomhed kan klare sig gennem coronakrisen. Det er endnu uvist, hvornår Milling Hotels har liv i alle sine hoteller igen.

Jan og Dorte Milling købte deres første hotel i 1994. Både Jan og Dorte Millings søn, bror og svigerinde er i dag med i familieforetagendet.

BRANCHENYT
Læs også