Erhverv

Andelen af kvindelige ledere fortsætter med at stige

I organisationen Lederne er knap hvert tredje medlem i dag kvinde, viser tal fra Danmarks Statistik.

Foto: Colourbox

Over en årrække er der kommet flere og flere kvindelige ledere til, og den tendens fortsatte sidste år.

Udviklingen hen over årene gør organisationen Lederne til den hovedorganisation, som har oplevet den største stigning i andelen af kvindelige medlemmer, skriver Danmarks Statistik.

I en opgørelse fra Danmarks Statistik fremgår det, at andelen af kvindelige medlemmer i Lederne er steget med 8,7 procentpoint siden 2007.

Alene i 2019 er andelen steget med 0,7 procentpoint. Det gjorde, at kvinderne ved udgangen af sidste år udgjorde 30,6 procent af medlemmerne i Lederne.

Ifølge Bodil Nordestgaard Ismiris, der er viceadministrerende direktør i Lederne, har organisationen i flere år arbejdet på at få flere kvinder i de danske ledelser.

For at få endnu flere kvindelige medlemmer vil organisationen fortsætte ufortrødent med mærkesager som eksempelvis øremærket barsel til mænd, fortæller direktøren.

- Derudover arbejder vi også med hele tiden at promovere kvindelige rollemodeller. Det er ud fra devisen "you can't be, what you can't see" - altså at man skal have noget at spejle sig i, siger Bodil Nordestgaard Ismiris.

Lederne har flere end 115.000 medlemmer.

Samlet for lønmodtagerorganisationerne udgjorde kvinderne ved udgangen af sidste år 51,6 procent af organisationernes medlemmer.

Det var 0,5 procentpoint højere end året før og 1,3 procentpoint højere end i 2007, viser tallene fra Danmarks Statistik.

I løbet af sidste år var der en lille stigning i hovedorganisationernes samlede medlemstal.

Ved udgangen af 2019 havde lønmodtagerorganisationerne knap 1,9 millioner medlemmer med tilknytning til arbejdsmarkedet. Det var 7100 flere end året før.

BRANCHENYT
Læs også