Erhverv

80-årig erhvervsmand er nu god for 650 millioner

Den danske mediemand Richard Bunck polstrede formuen i 2019.

Richard Bunck er hovedaktionær og næstformand i børsnoterede North Media A/S. Pr-foto

Manden bag en af Danmarks mest læste tryksager, Søndagsavisen, kunne i 2019 lægge 200 mio. kr. til sin formue.

Det viser et nyt regnskab fra selskabet Baunegård ApS, der er ejet af mediemanden Richard Bunck. Han har nu 656 mio. kr. stående i sit selskab.

»Den positive udvikling i resultat og egenkapital skyldes især et meget positivt afkast fra investeringen i North Media A/S samt fra selskabets beholdning af øvrige børsnoterede værdipapirer,« står der i ledelsesberetningen.

Richard Bunck er hovedaktionær og næstformand i mediekoncernen North Media, som er noteret på fondsbørsen i København. I 2019 steg aktien i North Media med en tredjedel og var derfor særdeles indbringende for Richard Bunck, som ejer over halvdelen af koncernen.

»Penge og mængden af penge, man tjener og har lagt på kistebunden, er blot en målestok blandt flere på, om man har succes og har gjort en positiv forskel. Men efter den målestok har jeg ikke noget at klage over,« sagde Richard Bunk tidligere på året til Finans i anledning af sin 80-års fødselsdag.

Det er 13 år siden, at Richard Bunck trak sig fra den daglige ledelse af den medievirksomhed, han grundlagde midt i 1960’erne.

Men han er stadig en aktiv skikkelse i børsnoterede North Media, hvor han er næstformand. Selskabet, som førhen var kendt som Søndagsavisen, omfatter i dag bl.a. digitale platforme og FK Distribution, som omdeler reklametryksager og gratisaviser.

Lige præcis den forretning er ifølge Richard Bunck hans største succes. I hvert fald når man kigger på tallene. FK Distribution - der formelt hedder Forbruger-Kontakt A/S - har i årevis været en guldrandet forretning.

Udover North Media er Richard Bunck også involveret i en række andre selskaber. Han er bl.a. hovedaktionær i rejsesøgemaskinen Travelmarket.

Værdien af Richard Buncks aktiepost i North Media er i løbet af i år svinget kraftigt. Inden coronakrisen ramte, var aktien helt oppe og handle i 62 kr. Nu ligger den i kurs 47 - cirka på samme niveau som udgangen af 2019.

BRANCHENYT
Læs også