Erhverv

Nyt tiltag: Nu kan du komme til online-læge med et kvarters varsel

Falck lancerer en ny app, der sikrer, at Falck-kunder hurtigt kan bestille en videokonsultation med en læge på deres telefon.

Arkivfoto. Foto: Thomas Borberg

Fremover bliver det langt lettere for Falcks kunder at komme til at tale med en læge, hvis der opstår akut sygdom.

Redningskoncernen lancerer nu en online-lægeservice, der betyder, at Falck-kunder med en sundhedsforsikring hurtigt kan komme i kontakt med en læge via app og video.

»Vi ser, at der er et stort behov for nemmere lægehjælp for en række danskere. Mange har svært ved at komme igennem til egen læge, har langt til lægen eller vil ikke udsætte sig selv for smitterisiko. Hos Falck kan vi være mere fleksible end den praktiserende læge, og vi kan tilbyde hurtig hjælp udenfor normale arbejdstider,« siger Bjarke Blöndal, produktchef for Health-afdelingen hos Falck.

Konkret foregår konsultationen via en app på telefonen og er lavet i samarbejde med onlinetjenesten hejdoktor.dk. Falck lover, at der maksimalt vil være 15 minutters ventetid, før man har en læge på skærmen.

Falck understreger dog, at tjenesten skal ses som et supplement til den almindelige læge. Desuden kan lægerne ikke udskrive recepter på vanedannende eller stærkt smertestillende medicin.

»Videokonsultationer spreder sig generelt med stor hast verden over. Vi er ikke i tvivl om, at det her bare er første skridt,« siger Bjarke Blöndal.

Falck vil rulle tjenesten ud over de kommende måneder.

BRANCHENYT
Læs også