Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Merck overtager Themis og accelererer coronamidler

Corona rammer verden
Mercks programmer rettet mod coronavirus omfatter desuden en vaccine, som udvikles i samarbejde med IAVI, skriver Bloomberg. Foto: AP/Matt Rourke Foto: AP/ Matt Rourke

Det amerikanske medicinalselskab Merck styrker sin satsning på lægemidler og vacciner mod coronavirus med et opkøb og en samarbejdsaftale.

Tirsdag har Merck således indgået aftale om køb af det privatejede biotekselskab Themis, der er i færd med at udvikle en vaccine mod coronavirus sammen med Institut Pasteur og University of Pittsburgh.

Det fremgår af en meddelelse fra Merck, der ikke offentliggør købsprisen.

De to selskaber har i forvejen samarbejdet om udvikling af vaccinekandidater, og Merck planlægger med købet at accelerere Themis' vaccinekandidat mod coronavirus.

I en særskilt meddelelse oplyser Merck desuden, at det har indgået aftale med Ridgeback Biotherapeutics om køb af rettighederne til et antiviralt middel ved navn EIDD-2801 til behandling af patienter med coronavirus. Heller ikke her offentliggøres de finansielle detaljer vedrørende handlen.

Mercks programmer rettet mod coronavirus omfatter desuden en vaccine, som udvikles i samarbejde med IAVI, skriver Bloomberg.

Aktien i Merck stiger tirsdag 3,4 pct. på det amerikanske formarked.

BRANCHENYT
Læs også