Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Hotel- og turismeorganisation undrer sig over begrænsninger i grænseåbning

Det er dejligt, at grænserne til Tyskland, Norge og Island åbner, men det er svært at forstå, hvorfor turister ikke må booke hotel i København, lyder det fra brancheorganisationen Horesta.

Corona rammer verden
Katia Østergaard, adm. direktør i brancheforeningen Horesta, har svært ved at forstå regeringens krav om mindst seks overnatninger for besøgende turister. »Skulle man smitte mindre, fordi man er her i seks dage, end hvis man er her i tre?,« spørger hun. Foto: Nicolai Raastrup

Det er glædeligt, at det igen bliver muligt for turister at besøge Danmark, men de begrænsninger for indrejse, regeringen har besluttet, er svære at forstå.

Sådan lyder det fra Katia Østergaard, adm. direktør i Horesta, der er brancheforening for hotel-, rejse- og turisterhvervet.

»Først og fremmest er jeg rigtig glad for, at det nu igen bliver muligt at få turister til Danmark, ikke mindst fra vores største nærmarkeder. Når det er sagt, er jeg meget ærgerlig over, at vi nu skal begynde at opdele vores land i hovedstad og det øvrige Danmark,« siger Katia Østergaard.

Jeg (er) ærgerlig over, at vi nu skal begynde at opdele vores land i hovedstad og det øvrige Danmark.

Katia Østergaard, adm. direktør, Horesta

Statsminister Mette Frederiksen oplyste fredag eftermiddag, at turister fra Tyskland, Norge og Island fra 15. juni igen kan rejse ind i Danmark. Men for at komme ind skal turister have booket mindst seks overnatninger i Danmark, og det skal foregå uden for København.

»Nu kan tyske, norske og islandske turister igen komme til Danmark, men som med alt andet i vores samfund kommer det til at foregå med restriktioner,« siger Mette Frederiksen.

Katia Østergaard fra Horesta har svært ved at forstå, hvorfor det ikke bliver tilladt at bo på hotel i København.

»Hvis det er smitterisikoen, der ligger bag - og det må man forudsætte ligger bag restriktionerne - er det vanskeligt at se, at man skulle smitte mere, fordi man sover i København, end at man tager ind og er der hele dagen fra morgen og aften, og så tager uden for bygrænsen igen,« siger hun.

Katia Østergaard stiller sig også undrende over for kravet om minimum seks bookede overnatninger.

»Hvad er det for en restriktion at sætte op? Hvorfor skal man have mindst seks dages ophold? Skulle man smitte mindre, fordi man er her i seks dage, end hvis man er her i tre?,” lyder det fra Katia Østergaard.

Mette Frederiksen oplyste også, at der i næste uge vil blive annonceret en sommerpakke med initiativer, der skal støtte turist- og rejsebranchen. Det glæder Katia Østergaard sig meget over. Horesta har foreslået et særligt oplevelsesfradrag, hvor man efter samme model som håndværkerfradraget kan få fradrag for restaurantbesøg, hotelophold og andre oplevelser.

»Man skal forstå, at stadig er det sådan, at 75 pct. af vores forretningsgrundlag er væk i øjeblikket. Forstået som reguleret væk af restriktioner,« siger Katia Østergaard.

BRANCHENYT
Læs også