Erhverv

Midt i coronakrise: Investorerne kaster sig over kaffegigants børsnotering

Kaffeproducenten JDE Peet’s fuldender en succesfuld børsnotering i Holland, bare ti dage efter at have fortalt markedet om børsplanerne.

Kaffegiganten JDE Peet's har investorerne med sig. Foto: Colourbox Foto: Colourbox

Det var med investorernes entusiastiske opbakning, at den europæiske kaffeproducent JDE Peet’s fredag gik på børsen i Amsterdam.

Dermed har Europas største børsnotering siden 2018 skrevet sig ind i listerne, skriver CNN Business. Aktien landede 15 pct. over den emissionskurs, som JDE Peet’s udbød aktierne til, hvilket giver selskabet en værdi på 15,6 mia. euro, svarende til 116 mia. kr.

JDE Peet’s er et San Fransisco-baseret kafferisteri, ejet af blandt andre JAB Holding, som forvalter formuen for Tysklands stenrige Reimann-familie. JAB Holding står også bag blandt andet sandwichkæden Pret A Manger og kaffekæden Espresso House.

JDE Peet’s sælger særligt kaffe til detailhandlen, og det har vagt interessen hos investorer verden over. Fordi folk er tvunget til at blive hjemme, er salget af kaffe til private vokset under coronapandemien.

De nye investorer, der blandt andre tæller milliardæren George Soros, hjalp JDE Peet’s med at rejse 2,25 mia. euro, svarende til knap 17 mia. kr. Pengene skal bruges på at tilbagebetale gæld og at udfordre konkurrenter som Nestlé og Starbucks gennem mulige opkøb, skriver Bloomberg.

Hele seancen med at få børsnoteringen på benene har taget bare 10 dage. Det er langt kortere tid end de normale fire uger, der skal bruges på at mødes med investorer og tage imod aktieordrer.

JDE Peet’s ejer Peet’s Coffee, der blev stiftet i 1966 i Californien af Alfred Peet, som voksede op i Holland. I dag bliver Peet’s Coffee solgt i mange tusind detailhandler i USA.

BRANCHENYT
Læs også