Erhverv

Kendisfirma med Caroline Wozniacki og Christian Eriksen i front stormer frem

Over de seneste år er State Drinks, der bl.a. har sportstjernerne Caroline Wozniaki og Christian Eriksen som frontfigurer, vokset med 60-80 pct. årligt.

Foto: State Drinks

Det danske energidrikfirma State Drinks, som blandt andet er kendt for at have sportsudøverne Caroline Wozniacki og Christian Eriksen i front, fortsætter sin enorme vækst.

Det viser det seneste regnskab for 2019.

Firmaet har i det seneste regnskabsår formået at øge sin omsætning med 80 pct., hvilket ifølge selskabets strategidirektør og ene stifter, skyldes flere faktorer.

»Vi har øget vores tilstedeværelse på flere markeder – blandt andet i Norge, Færøerne og Grønland. På samme tid er salget i Danmark steget, og har vi fået en tilstedeværelse i grænsehandlen,« siger Jon Andersen.

Trods væksten har State Drinks siden stiftelsen haft røde tal på bundlinjen – og 2019 var ingen undtagelse. Her har selskabet dog formået at sænke underskuddet til 3,7 mio. kr. sammenlignet med 5 mio. kr. året før.

Stifteren forventer, at State Drinks i regnskabet for 2021 vil kunne præsentere sorte tal på bundlinjen for første gang.

»Vi har fra start forventet et underskud de første fem-seks år, fordi vi har investeret massivt i vækst og markedsføring. Det kræver en masse kapital at bygge en god case, men vi er godt på vej,« siger Jon Andersen.

State Drinks sælger en særlig energidrik, som er »udviklet af eliteatleter og internationale eksperter i performance og sundhed« og ifølge selskabet sikrer et stabilt blodsukker i længere tid end andre produkter. Produktet sælges i Danmark i 7-Eleven, Fitness World og supermarkeder.

State Drinks
  • State Drinks, der sælger energidrik, blev stiftet i 2014 af Jon Andersen og Kim Have.
  • Blandt de første investorer var fodboldspillerne Christian Eriksen og Kris Stadsgaard, den tidligere fodboldtræner Jens Bangsbo og komikeren Carsten Bang.
  • Siden kom tennisspilleren Caroline Wozniacki og erhvervsmanden Erik Skjærbæk til, ligesom brødrene Søren og Jesper Henriksen, sønner af den afdøde erhvervsmand Michael Henriksen, har investeret penge i State Drinks.
  • Sportspersonerne, der er ambassadører for State Drinks, tæller udover Christian Eriksen og Caroline Wozniacki desuden fodboldspilleren Pernille Harder, badmintonspilleren Anders Antonsen, svømmeren Daniel Skaaning og formel 1-køreren Kevin Magnussen.

Ambitionerne for firmaet er store, og ledelsen vil fortsætte en ekspansion mod udlandet de kommende år, fortæller Jon Andersen, der stiftede selskabet med sin ven og nuværende adm. direktør, Kim Have, i 2014.

»Vi distribuerer lige nu til 635 butikker i Norge og forventer at øge det tal til minimum 1.000 i løbet af 2020. Vi forsøger at bygge en stærk case, som viser, at vi kan bryde ind på nye markeder,« siger han og tilføjer, at målet er at begynde aktiviteter i Sverige, Finland og Island snarest.

Under coronakrisen har State Drinks’ distribution været hårdt ramt af, at næsten en tredjedel af selskabets 2.500 forhandlere har holdt lukket. Alligevel har virksomheden formået at holde speederen i bund.

»Hvis corona ikke havde været der, var det gået endnu bedre. P.t. er vi i indeks 200 i forhold til samme dato sidste år, så vi buldrer bare derudad. Nu skal vi bare fortsætte,« siger Jon Andersen.

State Drinks har ad flere omgange fået tilført kapital fra sine investorer, men Jon Andersen forventer, at selskabet fremadrettet vil kunne stå på egne ben og vækste udelukkende ved hjælp af egen pengestrøm.

»Vi kan sagtens drive den herfra og til uanede højder. Det er naturligvis altid en overvejelse, om vi skal hente penge ind til yderligere vækst, men det er ikke et behov fra nu af,« siger Jon Andersen, der dog indrømmer, at konkurrencen fra etablerede spillere som Carlsberg er hård.

»Der er stadig lang vej igen, men jeg synes, at vi langsomt vinder ind og viser, at der er et alternativ – og taget i betragtning, hvor sjældent der kommer nye spillere til, er jeg stolt over, at vi har så stor vækst,« siger han.

Læs også