Erhverv

Mere frihed, tak: Londons finansfolk klager over "antisociale" arbejdstider

De ansatte i Londons finansielle centrum vil meget gerne have kortere åbningsdage for de finansielle markeder. Det vil give dem en bedre chance for at have et normalt socialt liv, der kan tiltrække flere forskellige mennesker.

De ansatte på de finansielle markeder i London forventes ofte at arbejde fra kl. 6 om morgenen til 18.30 om aftenen. De vil gerne have mere fri. Foto: AP/Dario Cantatore Foto: AP/Dario Cantatore

Mange af de ellers så hypede og angiveligt bonusbehængte finansfolk i London vil gerne have et betydeligt mere normalt liv.

De vil gerne have, at de finansielle markeder forkorter deres officielle åbningstider betydeligt, så de ansattes dage bliver kortere. Det skriver britiske BBC.

Ønsket fremgår af en undersøgelse, som den britiske fondsbørs London Stock Exchange har lavet blandt medlemmerne. De har altså spurgt den skare af mennesker, der ofte møder kl. 6 om morgenen og først har fri omkring 18.30.

»Ved at forkorte handelstiderne kan man potentielt forbedre både de ansattes velbefindende og diversiteten på handelsgulvene og ultimativt levere et bedre resultat for kunderne,« siger Gamila Dimitrove, chef for investerings- og kapitalmarkederne i forbundet Investment Association til BBC.

Aktuelt er London-børsen åben fra kl. 8 til kl. 16.30, og medlemmerne vil gerne have åbningstiden forkortet til kl. 9-16.

Åbningstiderne i London er betydeligt længere end bl.a. USA, hvor det finansielle marked i New York kun er åbent seks en halv time mod de otte en halv time, der kan handles i London.

Problemet for de ansatte er, at de forventes at møde ind betydeligt tidligere end den officielle åbningstid, og det giver dem nogle "antisociale" arbejdstider, mener de ansatte.

Samtidig peger de på, at handlen er spredt så tyndt ud over dagen, at åbningstiden reelt er unødigt lang - især i lyset af den effektivitet i handlen, som digitaliseringen giver.

London Stock Exchange vil dog gerne afvente en større undersøgelse, som de europæiske børser er ved at gennemføre, og det er også noget, medlemmerne har bedt om.

»Der var også bred enighed om blandt deltagerne, at enhver ændring i åbningstiderne ideelt ville kræve en bredt koordineret tilgang på tværs af europæiske børser og andre handelssteder,« lyder det fra en talsmand for LSE ifølge BBC.

BRANCHENYT
Læs også