Erhverv

Med datteren ved roret vokser 83-årig danskers milliardformue

Det hele begyndte hjemme fra garagen i Dragør.

Det familieejede rederi Rohde Nielsen står bl.a. for kystsikringen langs den jyske vestkyst. Foto: Torben Meyer

Han deler navn med en kendt dansk politiker, men udover det er der ikke meget genkendeligt ved den 83-årige danske skibsreder og erhvervsmand Jens Rohde Nielsen.

Det burde der måske være.

Jens Rohde Nielsen er nemlig en af landets rigeste mænd og står bag et gammelt, dansk specialrederi, der er et af verdens førende på sit felt.

Med datteren Jeanette Rohde Christensen ved roret har familien gennem en lang årrække tjent store millionbeløb på livsværket Rohde Nielsen A/S, der er specialiseret i bl.a. at oprense havne og sejlløb og foretage kystsikring.

Familien ejer rederiet gennem holdingselskabet RN Holding A/S, som netop har aflagt regnskab. Det viser en omsætning på 1,3 mia. kr. og et overskud efter skat på 71 mio. kr.

Dermed har familien på fem år samlet tjent 380 mio. kr.

»Ledelsen anser årets resultat for tilfredsstillende. Koncernen har igen i år kunnet tage risici med udførelsen af meget krævende entrepriser,« skriver ledelsen i regnskabet.

Jens Rohde Nielsen etablerede sin virksomhed i 1968 hjemme fra garagen i Dragør. Han var direktør frem til 2002, da datteren Jeanette Rohde Christensen tog over.

Hidtil har faderen gennem tre holdingselskaber ejet hele koncernen, men i dag er både datteren og hendes to sønner medejere. Jens Rohde Nielsen har fortsat den fulde stemmeandel og fungerer som formand.

Selvom den 83-årige skibsreder er blevet en holden mand på sin virksomhed, har han skabt sin succes uden for mediernes søgelys - under devisen om, at den, der lever stille, lever godt.

I dag råder han over 40 specialbyggede skibe, og hans rederi med dets 450 medarbejdere er på verdensplan tiendestørst inden for kystfodring, landvinding og havneudvikling.

På den seneste liste over landets 100 rigeste personer var Jens Rohde Nielsen nummer 68 med en anslået formue på 1,9 mia. kr.

I år må han dog forvente at lægge væsentligt mindre til formuen. Coronakrisen vil få overskuddet i han og familiens koncern til at falde, lyder det i regnskabet.

»Vi forventer for 2020 et lavere aktivitetsniveau på grund af coronapandemien og dermed et forventeligt lavere resultat sammenlignet med 2019,« skriver ledelsen.

BRANCHENYT
Læs også