Erhverv

B&O regner med omkostninger til aktieudbud på omkring 53 mio. kr.

B&O forventer at offentliggøre resultatet af udbuddet fire dage efter, og lige nu ventes den første handelsdag for de nye aktier at være den 3. juli. Foto: Simon Fals

Bang & Olufsen regner med at få 356 mio. kr. i kassen fra salget af en stor portion nye aktier, når selskabets omkostninger og udgifter til udbuddet er trukket fra.

Det fremgår af selskabets prospekt, som er offentliggjort torsdag morgen.

Aktionærerne godkendte onsdag aften den danske elektronikproducents planer om at udbyde 81,85 mio. nye aktier for 5 kr. per styk.

Det vil sikre et bruttoprovenu ved en fuld tegning af aktierne på 409,2 mio. kr.

Nettoprovenuet, hvor omkostningerne til at udbyde de nye aktier er trukket fra, vil lande på omkring 356 mio. kr. Omkostningerne udgør dermed umiddelbart 13 pct. af bruttoprovenuet.

Ifølge Per Hansen, der er investeringsøkonom hos Nordnet, betales der en høj pris for at få tilført det trecifrede millionbeløb til B&O.

- Det koster sammenlagt B&O 53 mio. kr. at få tilført 409 mio. kr. Det er ikke kun et stort, men et meget stort omkostningstal, som der kun er en gruppe til at betale; nemlig porteføljeinvestorerne, skriver han i en kommentar torsdag.

B&O gør nu klar til at gennemføre emissionen, hvor eksisterende aktionærer har fortegningsret. De vil få to tegningsretter per aktie i koncernen.

Tildelingen af tegningsretter vil efter planen ske den 10. juni, og handelsperioden for tegningsretterne afsluttes den 22. juni.

B&O forventer at offentliggøre resultatet af udbuddet fire dage efter, og lige nu ventes den første handelsdag for de nye aktier at være den 3. juli.

Aktien i B&O stiger 10,7 pct. til 26,30 kr. torsdag formiddag. Siden årets start er aktien dog bakket med næsten 25 pct.

BRANCHENYT
Læs også