Serier

Hoteller: Nu kommer festerne og de store konferencer

Østjyske hotelchefer venter stor stigning i booking af arrangementer, konferencer og møder, hvis mere lempelige retningslinjer vedtages på mandag.

Corona rammer verden
Privates lyst til at indlogere sig på et hotel er intakt – og ikke mindst ser møde- og konferenceindustrien ud til at have noget godt i vente, vurderer direktør Flemming Poulsen, Comwell Aarhus.

En lempelse af det nuværende forsamlingsforbud for flere end 10 personer vil ifølge flere østjyske hotelchefer resultere i rødglødende bookingsystemer – specielt hos konferencehoteller.

Allerede nu er der mange forespørgsler og dialog omkring store arrangementer, fortæller distriktsdirektør Jesper Buus, Scandic Danmark Vest, som bl.a. dækker Scandic-hotellerne Aarhus City, Aarhus Vest, Silkeborg og Horsens.

»Vi mærker et tryk – især på de hoteller, som lever af konferencer. De har rygende travlt på telefonen. Indtil nu har det været en stopklods, at man ikke kan få lov at booke sit arrangement,« fortæller han.

Op til 500 personer

Regeringen lægger op til fra mandag at lempe det eksisterende forsamlingsforbud, så det ændres fra 10 til 50 personer. Fra den 8. juli skal det øges til 100 personer og til 200 fra den 8. august i de tilfælde, hvor arrangøren er omfattet af ”sektorpartnerskabsretningslinjer”. Undtaget er bl.a. selskaber, møder og konferencer, så det bliver muligt at samle op til 500 personer ad gangen.

Vi synes nok, det er i sidste øjeblik. Vi har en masse reservationer fra firmaer, som gerne vil i gang, bl.a. med kurser, allerede fra mandag.

Jakob Beck Wätjen, formanden for Horesta Region Midtjylland

»Det er kun positivt. Det er godt for business og de kunder, som står og tripper. Vi håber, det går igennem,« siger Jesper Buus.

»Konferencer er et væsentligt forretningsområde for os med mange arrangementer med omkring 400-600 personer. Vi er klar på alle scenarier omkring sikkerhed, hygiejne og håndtering, lige så snart vi får et final go. Og det er kunderne også,« siger han.

Det pibler frem

Hos Comwell Aarhus har der ifølge direktør Flemming Poulsen længe været meget lav aktivitet, men det kan snart ændre sig – og ikke mindst ser møde- og konferenceindustrien ud til at have noget godt i vente, vurderer han.

»Vi har haft en del mødeaktivitet for to til otte personer, men vi mærker en stor vilje til at gå skridtet videre. Vi vil med det samme få flere mellemstore møder, når restriktionerne bliver lempet,« fortæller Flemming Poulsen.

»Mange private har også ventet på at få lov til at holde deres fødselsdagsfest eller bryllup, og det ser også ud til at kunne gennemføres nu,« tilføjer han.

30 pct. af normalen

Formanden for Horesta Region Midtjylland, Jakob Beck Wätjen, glæder sig over lempelsen af forsamlingsreglerne, som – vurderer han – straks vil få effekt.

»Mange brudepar, konfirmander og konfirmandforældre glæder sig. Vi får en masse henvendelser fra folk, som har reservationer i juni, og som nu gerne vil i gang med at detailplanlægge deres kommende fest. Så det er dejligt,« siger Jakob Beck Wätjen, der selv driver Vejlsøhus Hotel & Konferencecenter og Gl. Skovridergaard Hotel- og konferencecenter i Silkeborg.

Horesta-formanden hørte først om regeringens udspil fredag, og hans eneste anke er, at han gerne ville have haft et længere varsel.

»Vi synes nok, det er i sidste øjeblik. Vi har en masse reservationer fra firmaer, som gerne vil i gang, bl.a. med kurser, allerede fra mandag, så det presser os lidt. Men vi skal gøre, hvad vi kan, for at blive klar,« siger Jakob Beck Wätjen.

BRANCHENYT
Læs også