Kendt dansk højttalerproducent reddet fra konkurs: Købt af kinesiske investorer
Højtalerproducenten Libratone er reddet fra konkurs, efter kinesiske investorer har købt virksomheden for et ukendt beløb.
Højttalerproducenten Libratone er blevet købt af udenlandske investorer og er dermed reddet fra konkurs. Det bekræfter konkursboets kurator, Anders Hoffmann Kønigsfeldt fra Bech-Bruun, over for Finans.
Køber er ifølge ham et dansk selskab, der ultimativt er ejet af kinesere, som er relateret til de tidligere ejere af Libratone.
Økonomidirektøren i det kinesiske ejerselskab, Yuting Liu ønsker ikke at uddybe ejerforholdene, eller hvilket beløb der er givet for den konkursramte virksomhed. Hun sætter dog gerne ord på, hvad købet skyldes og planerne for Libratone fremadrettet.
»Vi har fortsat en stærk tro på, at der er et marked for Libratones brand og produkter i Europa. Vi er derudover overbevist om, at virksomhedens drift kan fortsætte med en ny struktur,« siger Yuting Liu i en kort kommentar.
Hun fortæller, at Libratone vil fortsætte som hidtil, og at afdelingen i Danmark vil forblive hovedsædet for selskabet salgs- og markedsføring. Fem af de 18 ansatte i selskabet får lov til at beholde jobbet.
Libratone blev stiftet i 2009 af Tommy Andersen, Søren Louis Pedersen og Jes Mosgaard, men i 2014 blev virksomheden solgt til en kinesisk investorgruppe for et trecifret millionbeløb. Siden da har selskabet tabt over 600 mio. kr.
Underskuddene er accelereret de seneste år. Alene i 2018 tabte Libratone 136 mio. kr. før skat. Året før lød underskuddet på 128 mio. kr., og ved indgangen af 2019 var egenkapitalen negativ med over en halv mia. kr.
Libratone blev erklæret konkurs den 6. maj, og advokat Anders Hoffmann Kønigsfeldt fra Bech-Bruun blev indsat som kurator i konkursboet. Han oplyste allerede dengang, at der var flere interesserede købere.
Årsagen til konkursen skulle ifølge ham findes i, at der var blevet investeret massivt i selskabet under de kinesiske ejere. Ledelsen havde desuden gennemført en storstilet turnaround for at opnå overskud.
»Som jeg forstår det, var ledelsen nærmest i mål, men så kom covid-19 på tværs, og det skabte problemer både i Danmark og i Kina, og derfor valgte selskabet at begære sig selv konkurs,« sagde kuratoren i maj.