Erhverv

Begår Seat fættermord på Golf?

Seat står under Volkswagens effektive überkommando, og den helt nye Seat Leon gemmer på en række gedigne overraskelser, som gør den til klassens måske bedste køb lige nu.

Seat Leon er en særdeles stærk kombination af velfungerende VW-teknik og veloplagte køreegenskaber, pakket pænt ind og med masser af plads. Foto: Christian Schacht Designet er pænt og nydeligt, men ligner nok mest det, man får ud, hvis man kloner en Mazda 3 med en Ford Focus. Foto: Christian Schacht Digital instrumentering er stor. 10 tommer skærm i midten er standard i FR og Xcellence, og i lighed med den nye VW Golf er der næsten ingen klassiske betjeningsknapper. Foto: Christian Schacht Inde i bilen er der ekstremt god plads på bagsædet, takket være en længere akselafstand, og Leon trumfer Golf på dette punkt. Foto: Christian Schacht

Habla español? Nå, ikke. Skidt pyt. Man behøver ikke slet præstere flydende spansk for at forstå, hvad den nye og fjerde generation Seat Leon handler om.

Efter års tilværelse i skyggen af sin tyske ejer, VW-gruppen, er det spanske mærke for alvor blomstret op. Tag bare vellykkede modeller som Ibiza, Ateca og Tarraco, der de seneste år har været blandt de bedste i deres respektive klasser, og nu ser vi så den nyeste og måske frodigste plante i bedet, den helt nye Seat Leon. ..

BRANCHENYT
Læs også