Erhverv

Kendt dansk kok sender opsang til restaurantgæster

Kok Bo Jacobsen oplever, at gæsterne har fokus på mobilskærmen fremfor samvær med hinanden.

Kokken Bo Jacobsen er forundret over, at folk oftere ser på deres telefon fremfor at snakke med de mennesker, der sidder ved bordet. Arkivfoto: Colourbox

Hvorfor sidder folk med hovedet begravet i deres telefoner, når de er på restaurant?

Kokken Bo Jacobsen er forundret over danskernes opførsel, når de spiser ude med venner og familie.

Det gør han klart i et interview med Politiken.

»Det første, de fleste gør, når de kommer ind på en restaurant, er at smide alt deres lort og deres mobiltelefoner ind på midten af bordet.«

Og efterfølgende har Bo Jacobsen, der har været i restaurationsbranchen i mere end 40 år, uddybet sin kritik overfor dr.dk.

»Jeg ved godt, jeg er en dinosaur og gammel og sur, når jeg siger det, men jeg forstår simpelthen ikke, at folk hellere vil se ned i deres telefon fremfor at snakke med de mennesker, der sidder med dem omkring et bord,« siger Bo Jacobsen.

Til dr.dk forklarer kokken, at folks fokus på telefonen gør livet surt for de tjenere, der prøver at skabe en god oplevelse for gæsterne.

Det er nemlig svært at afkode gæsterne omkring et bord, hvor folk har kastet bestikket tilfældigt fra sig for at hellige sig indholdet på skærmen.

Bo Jacobsen mener, at den almene dannelse er forsvundet for mange mennesker, og han er ikke den eneste kok, som har oplevet gæster, som har svært ved at slippe mobilen.

Kenneth Toft-Hansen fra Svinkløv Badehotel har tidligere fortalt om gæster i restauranten, der ikke tog reglen om slukkede mobiltelefoner seriøst.

»Ideen er, at folk skal slappe af og nyde hinanden nærvær. Måltidet er den tid, vi giver hinanden. Og hvis nogen har glemt det og i stedet sidder med mobilen, så er jeg ikke bange for at sige med et stort smil, at de skal slukke den igen,« lød ordene fra Kenneth Toft-Hansen til DR.

Bo Jacobsen vil dog ikke bruge tid på at bede folk om at lægge telefonen væk.

Han har valgt at gå på pension for at få tid til andre ting i livet, og den 27. juni siger han farvel til Restaurationen, som han siden 1991 har drevet sammen med sin kone Lisbeth Jacobsen.

BRANCHENYT
Læs også