Serier

IATA: Flyindustrien vil tidligst give overskud igen i 2022

Corona rammer verden
Flere aktier i industrien er steget over den seneste uge, i takt med at coronatiltag lempes, og flyselskaber flyver mere. Foto: Nima Taheri

Den globale luftfartsindustri ventes at opleve et rekordstort tab på 84 mia. dollar i år med mulighed for tidligst at skabe overskud igen i 2022 - selv hvis flyselskaberne får indhentet nogle af de flyvninger, som coronaudbruddet har bremset.

Det skriver avisen Wall Street Journal.

Forventningerne kommer fra International Air Transport Association (IATA), der venter et fald i passagertallet på 55 pct. i år og et industriunderskud i 2021 på 16 mia. dollar - svarende til knap 106 mia. kr.

Samtidig ventes en nedskæring på 32 mio. stillinger på tværs af industrien.

Amerikanske luftfartsselskaber ventes at ende med et samlet tab på 23,1 mia. dollar. Selskaberne har modtaget støtte på 25 mia. dollar fra den amerikanske regering.

Flere aktier i industrien er steget over den seneste uge, i takt med at coronatiltag lempes, og flyselskaber flyver mere.

Det ventes dog stadig, at opbremsningen i industrien vil være langvarig - både for producenter og luftfartsselskaber.

Flyproducenten Boeing leverede blot fire fly i maj, hvoraf ingen af dem var passagerfly, fortalte selskabet tirsdag ifølge Wall Street Journal.

Den amerikanske flyproducent har ligesom sin europæiske rival Airbus måttet skære i produktionen, efter at flyselskaber har annulleret eller udskudt bestillinger.

Læs også