Fusionen af DI og Dansk Byggeri skaber en sværvægter fra september

Medlemmerne af DI og Dansk Byggeri har nu hver især godkendt sammenlægningen af de to erhvervsorganisationer.

Fusionen med Dansk Byggeri medfører, at DI anført af Lars-Peter Søbye fremover kommer til at udgøre to tredjedele af den totale lønsum i Dansk Arbejdsgiverforening. Foto: Stine Bidstrup

Det danske erhvervsliv får fremover en organisatorisk sværvægter som omdrejningspunkt. Det blev en realitet onsdag, da DI’s generalforsamling godkendte fusionen med Dansk Byggeri, hvor et overbevisende flertal tirsdag sagde ja til sammenlægningen.

Forslaget om fusionen blev offentliggjort den 11. februar og fører altså fire måneder senere til den egentlige etablering af Danmarks suverænt største erhvervsorganisation. DI består således af næsten 12.000 medlemsvirksomheder med i alt 450.000 medarbejdere, mens Dansk Byggeri kan mønstre knap 6.000 medlemmer med samlet set 100.000 ansatte.

»Det bliver en organisation, der kan tale med endnu større politisk tyngde, end de to organisationer gør i dag,« siger formanden for Dansk Byggeri, Claus Bering, i forlængelse af godkendelsen.

Den nye organisation vil blive videreført med DI’s navn og træder formelt set i kraft den 1. september. Herefter vil DI tegne sig for 66 pct. af den totale lønsum i Dansk Arbejdsgiverforening, mens de øvrige 13 medlemsorganisationer må deles om de resterende 33 pct.

»Det er en fantastisk nyhed midt i en historisk svær krise. Mere end nogensinde før har vi brug for at stå sammen for at styrke dansk erhvervsliv og økonomi,« siger DI’s formand, Lars-Peter Søbye.

Fusionen forventes udover en bedre service og rådgivning af medlemmerne - hvoraf 54 pct. vel at mærke blot har 0-10 ansatte - også at føre til en lavere pris.

BRANCHENYT
Læs også