Serier

Kendt kurhotel »voldsomt negativt« ramt - stenrig ejer har hjulpet igen

Kurhotel Skodsborg har underskud for 14. år i træk. Ejeren har igen lavet en kapitalforhøjelse.

Corona rammer verden
Kurhotel Skodsborg er hårdt ramt af coronapandemien. Foto: PR

Det notorisk underskudsramte Kurhotel Skodsborg har igen lidt et milliontab.

2019 bød på et »ekstraordinært og ikke tilfredsstillende« underskud efter skat på 18,2 mio. kr.

Det er 14. underskud i træk og har igen betydet, at den stenrige ejer, Augustinus Fonden, har måttet en tur i lommerne for at sikre driften af kurhotellet fra Nordsjælland.

Augustinus Fonden har lavet en kapitalforhøjelse på 40 mio. kr., og det er tredje år i træk, at fonden har lavet den manøvre. De to år forinden er hotellet tilført henholdsvis 22 og 42 mio. kr.

»Omstrukturering og ændringer i driftsprocedurer og økonomirapportering hen mod større effektivitet, affødte gennem året ekstraordinære store omkostninger til eksterne konsulenter,« skriver Kurhotel Skodsborg om det nye underskud.

Men hvad der skete i 2019, synes efterhånden som lang tid siden med de forandringer, verden har mødt med coronapandemien i 2020.

Den kommer til at ramme Kurhotel Skodsborg hårdt.

»Covid-19 vil imidlertid ligeledes påvirke 2020 voldsomt negativt. Flere dele af Kurhotel Skodsborg er lukket midlertidigt – restaurant, spa & fitness, treatment – og samtidig er markedet for både hotel og konferencefaciliteter helt forsvundet, medens al rejseaktivitet globalt er indstillet,« står der i det nye regnskab.

Coronakrisen vurderes at have haft en »væsentlig indflydelse« på Kurhotel Skodsborgs forretning, og det har ændret markant på forventningerne til 2020 i negativ retning.

Hotellet forventer dog at stå stærkt på markedet, når det engang vender tilbage til en nogenlunde normal situation.

I 2020 afslutter Kurhotel Skodsborg et større ombygningsprojekt med nyt brasserie, nye køkkenfaciliteter, administrationslokaler, nyt banquetlokale og 13 nye hotelværelser.

Skodsborg Kurhotel blev grundlagt i 1898 af helsepioner og læge Carl Ottosen og ligger i Nordsjælland direkte ud til Øresund.

Med den velhavende Augustinus Fonden som ejer er hotellet siden 1992 løbende blevet renoveret og udbygget.

Hotellets ejer, Augustinus Fonden, ejer en lang række virksomheder og har en formue på cirka 27 mia. kr.

BRANCHENYT
Læs også