Serier

Erhvervsorganisationer: Det skal være billigere at stifte et selskab

Corona rammer verden
Lars Holm Nielsen, der er chef for iværksætteri i Dansk Industri, mener også, at der er et behov for iværksætteri efter coronakrisen, men påpeger samtidig, at der med et sænket kapitalkrav bør være skærpet kontrol. Foto: PR Dansk Industri

Flere organisationer foreslår at sænke kapitalkravet til anpartsselskaber for at hjælpe nye iværksættere på vej.

Det skriver Berlingske Business.

Forslaget kommer fra blandt andet Danmarks største erhvervsorganisationer, fagforeninger og CBS Law, og er affødt af, at man i Danmark har afskaffet iværksætterselskaberne.

I Danmark koster det i dag 40.000 kr. at stife et selskab uden personlig risiko. Det bør sænkes til 8000 kr., der svarer til gennemsnitsniveauet i EU, mener organisationerne bag forslaget.

Samtidig opfordres der til muligheden for at lave en delvis indbetaling af selskabskapitalen, så man kun skal indskyde 25 pct. ved stiftelsen, mens man hæfter personligt for resten.

Iværksætteriet har i Danmark været begrænset af afskaffelsen af iværksætterselskaberne såvel som coronakrisen, der har lagt en dæmper på iværksættertrangen.

- Coronakrisen har gjort det klart for mange med en iværksætterdrøm, at tilværelsen som lønmodtager er langt sikrere end tilværelsen som selvstændig, og det har utvivlsomt påvirket lysten til at springe ud som iværksætter i en negativ retning, fremgår det af forslaget ifølge Berlingske Business.

Lars Holm Nielsen, der er chef for iværksætteri i Dansk Industri, mener også, at der er et behov for iværksætteri efter coronakrisen, men påpeger samtidig, at der med et sænket kapitalkrav bør være skærpet kontrol.

BRANCHENYT
Læs også