Serier

Norwegian indfører krav om mundbind

Fra onsdag skal passagerer, der flyver med det norske flyselskab Norwegian bære mundbind. De skal dog selv sørge for at skaffe dem.

Corona rammer verden
Foto: Finn Frandsen

Har du planer om en rejse med det norske luftfartsselskab Norwegian, så er det med at finde mundbindet frem.

Selskabet indfører nemlig fra onsdag den 17. juni 2020 obligatorisk krav om brug af mundbind under alle flyvninger, og passagerne skal selv sørge for at skaffe dem.

Det skriver selskabet i en pressemeddelelse fredag.

Ifølge selskabet har det valgt at indføre krav om mundbind, fordi det er i tråd med anbefalingerne fra europæiske luftfartsmyndigheder (EASA). Det er sket til trods for, at Norwegian tidligere på måneden meddelte, at det ikke havde planer om at indføre krav om mundbind ombord på sine fly.

Norwegian oplyser i pressemeddelelsen ikke, hvad der har fået selskabet til at ændre mening, men det understreger, at »mundbind bidrager til at gøre rejsen tryggere både for den, som bruger det, og for medpassagererne«.

Selskabet informerer desuden om, al luft i kabinen renses hvert tredje til fjerde minut.

Finans har tidligere beskrevet, hvordan flyselskabet ifølge den seneste årsrapport for 2019 har brug for driftskapital på 2,2 mia. norske kr., svarende til omkring 1,5 mia. kr., hvis den nuværende »dvaletilstand« i flybranchen fortsætter i en periode efter 2020.

Tilbage i maj fik Norwegian forhandlet en stor krisepakke på plads med selskabets kreditorer, der betød, at 12,7 mia. norske kr. blev konverteret fra gæld til egenkapital i form af aktier.

Derudover sagde aktionærerne ja til at skyde 400 mio. norske kr. ind i selskabet gennem en aktieemission.

Læs også