Erhverv

Sydbank: Henrik Poulsen har en stor stjerne hos Ørsteds aktionærer

Efter otte år i rollen som topchef for Ørsted har Henrik Poulsen besluttet sig for, at det snart er på tide at sige farvel til stillingen som administrerende direktør. Foto:  Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix

Henrik Poulsen var ansigtet udadtil på Ørsteds store transformation fra et olie- og gasselskab til en førende udvikler af grønne havvindprojekter.

Han har ført Dong, som siden blev til Ørsted, sikkert gennem strategiændringen, samtidig med at aktiekursen er tordnet i vejret.

Derfor bliver han også savnet blandt Ørsteds aktionærer, når han senest ved udgangen af januar næste år forlader sin stilling som topchef for energikoncernen.

Det vurderer Per Fogh, der følger Ørsted tæt som aktieanalytiker hos Sydbank.

- Henrik Poulsen har helt sikkert en stor stjerne hos aktionærerne. Det er ham, der har været frontrunner på den grønne omstilling. Det er ham, der har evnet at udnytte den position, som Ørsted ret hurtigt fik på det globale havvindmarked, siger analytikeren til Ritzau Finans.

Han vurderer, at mandag aftens nyhed om den administrerende direktørs opsigelse kan komme til at lægge et pres på Ørsteds aktie, når aktiehandlen starter tirsdag morgen.

- Den vil formentligt underperforme markedet en smule. Der er ingen tvivl om, at Henrik Poulsen har været styrmanden på båden, som har ført Ørsted den rigtige vej, siger Per Fogh.

Nyheden blev offentliggjort omkring et kvarter efter børslukketid mandag.

Efter otte år i rollen som topchef for den danske energikoncern har Henrik Poulsen besluttet sig for, at det snart er på tide at sige farvel til stillingen som administrerende direktør, fremgik det af fondsbørsmeddelelsen fra Ørsted.

Og den besked kom bag på Sydbanks aktieanalytiker.

- Der er ingen tvivl om, at Henrik Poulsen er indbegrebet af det nye Ørsted, som vi ser i dag. Han har været ansigtet udadtil på den transformation, selskabet har været igennem. Det kommer som en overraskelse for mig, siger Per Fogh.

Henrik Poulsen har ikke et andet job på hånden, og han har endnu ikke truffet en beslutning om, hvad fremtiden helt præcist skal byde på. Det fortalte han mandag aften til Ritzau Finans.

Det står dog allerede klart, at den nu afgående administrerende direktør formentligt ikke bliver helt fortid for Ørsted. Han har nemlig takket ja til en nominering til selskabets bestyrelse på generalforsamlingen i marts næste år.

Det sender et vigtigt signal, at Ørsted er i stand til at holde fast i Henrik Poulsens kompetencer, selv om han trækker sig fra direktionen.

- Der er ingen tvivl om, at han er en af de mest velansete topchefer, vi har i Danmark. At man kan holde sådan en mand i bestyrelsen har en stor betydning for selskabet og vurderingen af det fremadrettet, vurderer Per Fogh.

Hos Ørsted er jagten nu gået ind efter en ny administrerende direktør, mens Henrik Poulsen bliver siddende ved roret frem til senest den 31. januar 2021.

Ørsted-aktien steg 0,4 pct. til 752,20 kr. mandag - før nyheden ramte markedet.

Siden årets start er aktien steget med 9,2 pct., og siden juni sidste år har energiaktien taget et hop på næsten 33 pct.

BRANCHENYT
Læs også