Serier

Unibrew er tilbage med forventninger - nu på et lidt lavere niveau

Corona rammer verden
Royal Unibrews vurderer at juni måned vil blive bedre end maj. Foto: Gregers Tycho

Royal Unibrew har tidligere suspenderet sine forventninger til 2020, men efterhånden som økonomierne nu genåbner sig, har bryggerikoncernen tirsdag aften lagt en ny prognose frem.

Den peger dog på en lavere driftsindtjening i år, end koncernen oprindeligt havde spået om.

Det fremgår af en melding til fondsbørsen.

Royal Unibrew regner nu med et driftsresultat, EBIT, i intervallet 1250 til 1375 mio. kr. Da coronapandemien brød ud suspenderede Royal Unibrew den 19. marts sine forventninger til 2020, som dengang lød på et resultat på niveau med i 2019, da det blev på 1469 mio. kr.

- De restriktioner, som blev pålagt vores forbrugere og kunder, er gradvist blevet lettet, og de fleste af vores salgskanaler er åbnet igen. Som følge af den øgede visibilitet og sikkerhed i tallene opdaterer vi vores guidance for 2020, hedder det.

Royal Unibrew fremhæver, at forudsætningerne for prognosen er de samme som i forbindelse med årsregnskabet, men med den tilføjelse, at de også forudsætter, at der ikke kommer en anden bølge med coronasmitte, og at den langsomme, men gradvise genåbning fortsætter.

Forventningen er også baseret på en "gradvis normalisering" af On-Trade, som er afsætningen på barer og i restauranter, i den resterende del af året, uden at der dog forudsættes et niveau som i 2019.

Bryggeriet regner desuden med, at pris og produktmikset vil være på niveauet fra 2019, mens koncernen vil opleve "væsentligt lavere" faste omkostninger og "lavere" salgs- og marketingomkostninger. Endelig er forventningerne baseret på et "normalt sommervejr". Som i 2019.

- Usikkerheden er højere end normalt og i særlig grad forudsætningerne relateret til On-Trade, hedder det dog.

I relation til udviklingen efter første kvartal fremhæver Royal Unibrew, at barer og restauranter var lukket på de fleste markeder i april, og at der kun er set en delvis genåbning i maj, hvilket er sket med restriktioner.

- On-Trade er derfor ikke tilbage på normalt niveau.

I supermarkederne var der dog i april et volumensalg svarende til 2019, men med lavere indtjening, da kunderne købte ind i større og billigere forpakninger. I maj blev det salg dog forbedret på grund af "positive indkøbsmønstre".

I juni er det gået fremad på begge parametre, og samlet set vurderer Royal Unibrew, at måneden vil blive bedre end maj.

BRANCHENYT
Læs også