Erhverv

Blackrock stemmer imod direktørgenvalg i Volvo over klimaforandringer

Blackrocks administrerende direktør, Larry Fink, advarede direktører i januar om, at klimaforandringer er blevet en afgørende faktor for selskabernes langvarige forventninger. Foto: AP/Mark Lennihan

Verdens største kapitalforvalter, Blackrock, har stemt om at smide direktører i Volvo og mineselskabet Evraz ud.

Det er et advarselsskud til selskaber, der ikke tager hånd om klimaforandringerne, skriver The Telegraph.

Blackrock, der forvalter 5600 mia. pund - svarende til 46.376 mia. kr. - har stemt imod genvalget af Volvos bestyrelsesformand, Carl-Henric Svanberg, og direktør i Evraz Karl Gruber, erfarer avisen.

Det er et resultat af, at selskaberne ikke har gjort fremskridt i deres redegørelse af den risiko, som de udgør for klimaet, fremgår det af dokumenter.

Data fra Refinitiv viser ifølge avisen, at Blackrock ejer aktiemajoriteten i lastbilfabrikanten Volvo Group, der er separat fra bilfabrikanten Volvo, og er blandt de øverste ti storaktionærer i Evraz.

Foruden Volvos bestyrelsesformand stemte Blackrock også imod genvalget af to andre direktører.

Blackrock har lagt pres på direktører for at få dem til at oplyse, hvor stor en påvirkning deres selskaber har på klimaet, samt hvordan de har tænkt sig at håndtere det.

Tidligere i år berettede kapitalforvalteren ifølge The Telegraph, at selskaber, der ikke tog rettidig hånd om håndteringen af klimaforandringerne, ville blive håndteret derefter.

Blackrocks administrerende direktør, Larry Fink, advarede direktører i januar om, at klimaforandringer er blevet en afgørende faktor for selskabernes langvarige forventninger.

BRANCHENYT
Læs også