Erhverv

Mærsk Drilling-direktør: Olie vil sejre trods en grøn tid

Jørn Madsen vil ikke udelukke, at Mærsk Drilling en dag kan vende tilbage til den lukrative periode, hvor området var et af bedst indtjenende områder i A.P. Møller-Mærsk. Foto: Maersk Drilling

Jørn Madsen, som er direktør for Mærsk Drilling, forklarer over for Berlingske Business, at selskabets mange aktionærer har grund til at tro på fremtiden, da de gamle fossile brændstoffer fortsat vil spille en central rolle i mange år.

Ideelt set vil coronakrisen presse nogle af rivalerne ud af markedet, så der skabes et sundt marked for dem, der er tilbage udtaler Jørn Madsen til Berlingske Business.

Mærsk Drilling, som engang var en af de mest lukrative dele af A.P. Møller-Mærsk, hjælper olieselskaber med at finde olie, og det kan på mange måder lyde som en usikker forretning, idet verden bevæger sig i en grøn retning på alle tænkelige måder.

- Vi anerkender den grønne agenda, der er på vej, men olie og gas skal sikre, at det sker, fordi vi har brug for, at verden fungerer frem til, at vi kan komme derhen, forklarer Jørn Madsen til avisen.

Samtidig har Drilling de seneste måneder været presset af coronakrisen, som har bevirket til, at flere kontrakter og projekter er blevet aflyst.

Men på trods af modstand mener Jørn Madsen, at håbet for selskabet særligt bygger på dets position på markedet.

Ifølge direktøren står den danske virksomhed en del bedre end mange konkurrenter, og han vurderer, at selskabet med den likviditet, som det har, kan stå ret længe.

Han håber, at der i fremtiden vil være færre deltagere i branchen, og vurderer lige nu, at verdensmarkedet har omkring 30 pct. for mange rigge, skriver Berlingske Business.

Jørn Madsen vil ikke udelukke, at Mærsk Drilling en dag kan vende tilbage til den lukrative periode, hvor området var et af bedst indtjenende områder i A.P. Møller-Mærsk.

BRANCHENYT
Læs også