Serier

Lufthansa brager frem efter opbakning fra storaktionær

Corona rammer verden
Foto: Larry MacDougal via AP

Det tyske luftfartsselskab Lufthansa brager frem på børsen i Frankfurt torsdag morgen, efter at en storaktionær har givet sin opbakning til redningspakken fra den tyske regering.

Efter omkring 10 minutters handel stiger aktien 12,4 pct.

Storaktionæren Heinz Hermann Thiele bekræftede onsdag aften ifølge Frankfurter Allgemeine Zeitung, at han har ændret mening og alligevel vil stemme for den redningspakke, som bestyrelsen i Lufthansa har forhandlet og aftalt med den tyske regering.

Heinz Hermann Thiele ejer 15,5 pct. af aktierne i det tyske luftfartsselskab. Han fortalte i sidste uge, at han havde tænkt sig at stemme nej til forslaget, fordi han ikke mente, at den forhandlede aftale var god nok.

Det tyske flyselskab er som en lang række andre selskaber hårdt ramt af en brat opbremsning i de globale fly- og rejseaktiviteter på grund af coronapandemien, hvilket har fået selskabet til at vende sig mod den tyske stat for hjælp for at undgå en konkurs.

Her har man, efter dialog med EU-kommissionen, indgået en aftale om en redningspakke på 9 mia. euro, hvor den tyske stat blive medaktionær, men hvor Lufthansa også afgiver et antal start- og landingstilladelse i to af Tysklands største lufthavne til konkurrenterne.

Lufthansa afholder den ekstraordinære generalforsamling torsdag klokken 12.00.

BRANCHENYT
Læs også