Erhverv

Lars Seiers investeringsselskab ramt af milliontab

Bundlinjen i Seier Capital blev i 2019 ramt af et minus på 22,7 mio. kr.

Artiklens øverste billede
Saxo Bank-stifteren Lars Seier Christensens investeringsselskab tabte i 2019 penge. Foto: Stine Bidstrup

Lars Seier Christensens personlige investeringsselskab Seier Capital blødte penge i 2019. Bundlinjen endte på et underskud på 22,7 mio. kr., viser regnskabet, som netop er blevet offentligt tilgængeligt.

»Ledelsen betragter den finansielle performance som værende i overensstemmelse med forventningerne,« fremgår det af regnskabet.

Det var via Seier Capital, at Lars Seier Christensen købte 22,55 pct. af aktierne i underholdningskoncernen Parken Sport & Entertainment i foråret 2019. Det er også i Seier Capital, at Lars Seier Christensens ejerskab af restauranter ligger.

Medstifteren af Saxo Bank solgte i 2018 sin ejerandel på 25 pct. i Saxo Bank til det kinesiske selskab Geely for 2,6 mia. kr. Salget af Saxo Bank-aktierne resulterede i et overskud i Seier Capital på 1,25 mia. kr. i 2018.

Af regnskabet fremgår det, at det er forventningen, at de sorte tal på bundlinjen vender tilbage i de kommende år. Senere bliver det dog fremhævet, at f.eks. coronapandemien udgør en risiko, og at Seier Capital på nuværende tidspunkt ikke har det fulde overblik over, hvordan den nye coronavirus kommer til at påvirke investeringerne.

At der har været en effekt, står dog f.eks. klart med restauranterne Alchemist og Geranium, som begge har Lars Seier som medejer.

»Vi har sendt medarbejderne hjem på fuld løn. Andre restauranter har ikke den samme mulighed. Det er selvfølgelig trist. Kadeau har jo kæmpet hårdt for tingene, så det er hårdt at se, at det skal ende på denne måde. Der har jeg trods alt det privilegium, at jeg har råd til at holde gang i tingene,« forklarede Lars Seier Christensen i et interview i april med henvisning til restauranten Kadeau, som på tidspunktet for interviewet var blevet erklæret konkurs.

Her forklarede han, at han kunne være nødt til at kautionere for bankkreditten og tilføre endnu mere kapital til restauranterne.

»Hvis der behov for det, skyder jeg flere penge i dem. For det er hjerteblod. Men det er klart, at det gør ondt på den langsigtede økonomi, fordi det i forvejen ikke er forretninger, der laver enorme overskud. På den anden side havde vi jo fulde ordrebøger, da vi lukkede restauranterne, så vi regner da med at komme fornuftigt i gang igen,« lød det fra Lars Seier Christensen.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.