Erhverv

Vin-iværksættere smider »hver en reje« efter eksporteventyr

De drømmer om at gøre nordisk vin på bær og frugt til samme succes som nordisk mad for år tilbage. Andersen Winery er på fem år gået fra at producere 3.000 til 50.000 flasker vin.

Hos Andersen Winery er det ikke druer men bær og frugt - og rabarber - ejerne laver vin på. Mads groom Andersen og Poul Erik Pedersen gør de friske rabarber klar. Foto: Tobias Nicolai Frantz Lundby er medejer af Andersen Winery, som sælger bær- og frugtvin. Foto: Tobias Nicolai

Geranium har det, Kong Hans har det, Henne Kirkeby Kro har det, Alchemist har det, og mange andre fine restauranter har det også: Frugtvin fra Andersen Winery på menuen.

På fem år har den danske vinproducent fra Mols Bjerge bygget en forretning op baseret på mousserende vine på bær og frugt. Andersen Winery er vokset fra at producere 3000 flasker vin i 2015 til 15.000 flasker året efter...

BRANCHENYT
Læs også