Erhverv

Medie: Apple kan true høreapparatgiganter med nye AirPods

Amerikanske Apple kan udnytte sin dominans og teknologi til at fortrænge nogle af de faste spillere på markedet for høreapparater.

Foto: PR/Apple

Med sit kommende styresystem gør Apple klar til, at selskabets trådløse høretelefoner kan bruges til høreapparater. Det skriver Børsen på baggrund af en analyse fra finanshuset Bernstein.

Det kan true den dominans, som de fem store spillere på markedet har, lyder det.

»På kort sigt venter vi en beskeden effekt, da apparaterne endnu ikke må markedsføres til høretab, og det ser ud til, at lovgivningen bliver forsinket. På mellemlang sigt ser vi en gradvis risiko for industrien, da det indikerer, at det nuværende oligopol i høreapparatmarkedet ikke får lov at være i fred for evigt,« skriver amerikanske Bernstein i en kommentar ifølge Børsen.

To danske selskaber, Demant og GN Hearing, er blandt de førende inden for høreapparatteknologi og –salg.

Siden 2014 har flere høreapparatproducenter haft en slags samarbejde med Apple, så lyden fra en iphone spillede sammen med deres høreapparateter.

I dag er den funktion bygget ind i Apples høretelefoner eller AirPods.

Den nye version af Apples AirPod, der blev lanceret i oktober, sælger langt mere end forventet. Det skriver Bloomberg.

AirPod Pro, som den nye version er døbt, kom på gaden i slutningen af oktober, og Apple står til at sælge dobbelt så mange hovedtelefoner i 2019 som året før: Omkring 60 mio. styk.

I forvejen var Apple klart førende i markedet for såkaldte ’true wireless’ hovedtelefoner, hvor danske GN Store Nord også har markeret sig globalt med Jabra-brandet.

Det kommende styresystem IOS14 ventes at blive lanceret i september.

Læs også