Erhverv

Microsoft lukker alle fysiske butikker på verdensplan

Softwaregiganten oplyser, at der har været så stor succes online under corona, at Microsoft nu vil lukke fysiske butikker.

Det skal nu være slut med de fysiske Microsoft-butikker, der åbnede i 2009. Foto: JOHANNES EISELE // Ritzau Scanpix

Coronapandemien tvang Microsoft til at lukke sine fysiske butikker og lade salg og service foregå online i stedet. Og det ser ud til, at det er samme strategi, softwaregiganten har tænkt sig at bruge fremadrettet. Som et led i Microsofts forretningsplan vil alle fysiske butikker nu blive lukket permanent.

Det skriver Microsoft i en pressemeddelelse.

»Vi ser fremad og starter et nyt kapitel til Microsoft Store. Vores team har vist en enorm succes i at betjene kunder, der har overgået hvad der er muligt i en fysisk placering,« lyder det fra topchef David Porter i meddelelsen.

Microsoft oplyser, at alle ansatte i de fysiske butikker vil få mulighed for at fortsætte i jobbet som en del af deres online-service. De første Microsoft-butikker åbnede i 2009. Butikkerne har primært været placeret i USA, hvor der har været 106 butikker, mens de resterende 10 butikker har ligget i Canada, Australien, Storbritannien .

Det har heller ikke været helt skidt for Microsoft under coronakrisen. Microsoft er nemlig en af de virksomheder, der har formået at øge sin markedsværdi markant under krisen. Faktisk har Microsoft formået at øge sin markedsværdi med 270 mia. dollars under coronakrisen.

Lige inden coronaen for alvor tog fat i verden, havde Microsoft også formået at skabe en ret så fin omsætning. Det viser kvartalsregnskabet, der blev offentliggjort i april. Microsoft oplevede i perioden fra januar til marts en stigning i omsætningen på 15 procent til 35,02 milliarder dollar (cirka 240 milliarder kroner) mod ventede 33,69 milliarder dollar (cirka 231 milliarder kroner).

BRANCHENYT
Læs også