Erhverv

Pandora-direktør skifter smykker ud med globalt salg af møbler

Møbelkoncernen BoConcept med egne butikker i 60 lande hyrer en ny topchef, der skal skubbe ny fart i det globale møbelsalg.

Mikael Kruse Jensen skifter en chefkarriere i Pandora ud med jobbet som adm. direktør for den danske møbelkoncern BoConcept. PR-foto.

Den danske møbelkoncern henter ny topchef fra smykkegiganten Pandora. Han skal være med til at skubbe fart i møbelselskabet, der har 280 butikker i 60 lande.

BoConcept, der ejes af den internationale kapitalfond 3I Group, valgte i september 2019 at afbryde samarbejde med den daværende koncernchef, Anton van de Putte. Hollænderen havde posten i møbelselskabet med hovedsæde i Herning gennem to år.

Siden er selskabet blev ledet af Peter Linnet, der har ansvaret for bl.a. produktionen, som konstitueret adm. direktør samt bestyrelsesformand Sanna Suvanto-Harsaae.

BoConcept
  • Møbelselskab blev etableret i 1952 i Herning og er tidligere kendt under navnene Denka Møbler / Club 8 Møbler.
  • Blev i 1984 børsnoteret.
  • Skiftede i 2006 navn til BoConcept Holding.
  • Har i dag 280 butikker i 60 lande, drives af lokale franchisetagere.
  • Hovedsæde i Herning og produktion i Ølgod.
  • Blev afnoteret fra børsen i 2016, da kapitalfonden 3I Group med hovedsæde i London købte selskabet.

Fra august tiltræder 37-årige Mikael Kruse Jensen som koncernchef for BoConcept. Han hentes til Herning fra børsnoterede Pandora, hvor han har været ansat gennem 10 år. Han har siden 2018 haft jobbet som direktør for smykkeselskabets nord- og centraleuropæiske region med base i Hamborg.

Mikael Kruse Jensen, der har en kandidatgrad i finans og regnskab, har tidligere også i en årrække haft ledende poster hos Pandora i Asien med base i Hong Kong. Desuden har han stået i spidsen for smykkeselskabets salgsselskab i Australien.

»Med Mikael Kruse Jensen får vi en stærk, yngre adm. direktør med stor international erfaring fra detail og franchise samt virksomhedsdrift. For BoConcept er det internationale afgørende, og her kan Mikael komme med erfaringer fra både markeder i Europa samt i Asien,« siger Sanna Suvanto-Harsaae.

BoConcept afsætning sker udelukkende gennem egen detailkæde, der består af 280 butikker, som drives af franchisetagere i 60 lande og satser udelukkende på afsætning gennem egen detailkæde. Virksomheden har endnu ikke offentliggjort regnskab for 2019/20 – men året før gav en vækst i omsætningen på 3,6 pct. til 1,3 mia. kr.

Bestyrelsesformand Sanna Suvanto-Harsaae lagde i forbindelse med udskiftningen på direktørposten i fjor ikke skjul på, at væksten var for lille det år i forholdet til bestyrelsens vurdering af selskabets potentiale internationalt.

BoConcept med hovedsæde i Herning og egen produktion i vestjyske Ølgod var indtil 2016 børsnoteret. Selskabet blev da overtaget af kapitalfonden og afnoteret, da de tidligere hovedaktionærer - fra de oprindelige ejerfamilier - også blev købt ud.

Læs også
Top job