Serier

Møbelkoncern frygter en ny coronabølge - og skærer ned

BoConcept med 280 møbelbutikker i 60 lande ruster sig til en ny fremtid i coronakrisen. Derfor er 15 pct. af de ansatte netop blevet afskediget.

Corona rammer verden
Sanna Suvanto-Harsaae, der ud over BoConcept er bestyrelsesformand i flere andre danske og udenlandske selskaber, slanker møbelselskabet. Arkivfoto: Gregers Tycho.

Den danske møbelkoncern BoConcept med butikker i 60 lande frygter, at der i efteråret både kan komme en økonomisk nedtur - og samtidig en bølge to med coronavirus. Derfor skærer selskabet allerede nu ned i bemandingen og slanker selskabet.

BoConcept afsætter selskabets møbler gennem egen detailkæde med 280 butikker, der drives af franchisetagere rundt om på markederne. Som andre i detailhandlen med salg af forbrugsgoder har coronakrisen ramt afsætningen og dermed selskabet hårdt de seneste måneder.

BoConcept med hovedsæde i Herning og egen produktion i vestjyske Ølgod har valgt at reducere medarbejderstaben med ca. 15 pct. 45 medarbejdere er derfor afskediget i løbet af den seneste uge.

BoConcept
  • Møbelselskab etableret i 1952 i Herning og tidligere kendt under navnene Denka Møbler / Club 8 Møbler.
  • Blev i 1984 børsnoteret.
  • Skiftede i 2006 navn til BoConcept Holding.
  • Har i dag 280 butikker i 60 lande, drives af lokale franchisetagere.
  • Hovedsæde i Herning og produktion i Ølgod.
  • Blev afnoteret fra børsen i 2016, da kapitalfonden 3I Group med hovedsæde i London købte selskabet.

»Som mange andre virksomheder har vi under coronakrisen måttet sende medarbejdere hjem og har også taget del i ordninger med lønkompensation. Nu er vi der, hvor vi må forholde os til, hvordan, vi tror, den nærmeste fremtid vil forme sig. Vi er en virksomhed med aktiviteter i mange lande. Og vi forudser både en økonomisk nedtur, som kan ramme forbruget samtidig med, at der kan komme en bølge to med coronavirus,« siger bestyrelsesformand Sanna Suvanto-Harsaae. Hun fortsætter:

»På samme tid har vi under coronakrisen måttet finde nye og mere effektive måder at arbejde på. Så samlet betyder det, at vi må tilpasse også i medarbejderstyrken for at ruste selskabet fremadrettet.«

Efter at samarbejdet med den daværende koncernchef blev afbrudt i fjor, har bestyrelsesformanden selv været aktivt involveret i ledelsen af selskabet sammen med den konstituerede adm. direktør Peter Linnet, der har ansvaret for bl.a. produktionen.

Til august tiltræder 37-årige Mikael Kruse Jensen som ny koncernchef for BoConcept. Han hentes til Herning fra den børsnoterede smykkekoncern Pandora, hvor han har været ansat gennem 10 år.

BoConcept omsatte i 2018/19 for 1,3 mia. kr. Regnskabet for det seneste år er endnu ikke offentliggjort.

Selskabet ejes af den internationale kapitalfond 3I Group gennem selskabet Layout Bidco. BoConcept var indtil 2016 børsnoteret. Selskabet blev da overtaget af kapitalfonden og afnoteret, da de tidligere hovedaktionærer - fra de oprindelige ejerfamilier - også blev købt ud.

Læs også
Top job