Serier

Ryanair vil starte lavpriskrig for at sætte gang i rejser

Corona rammer verden
Ryanairs topchef Michael O'Leary lover, at flybilletterne får "den laveste pris nogensinde", så der kan blive sat gang i flytrafikken igen. Foto: Philip Davali

Rejselysten skal genfindes med lave priser. Det mener Ryanair ifølge Børsen.

Coronakrisen har skabt spekulationer om, hvorvidt flypriserne kommer til at skyde i vejret som følge af den lave efterspørgsel.

Men hos lavprisselskabet Ryanair er tilgangen fortsat, at priserne skal være i bund. Selskabet lover "den laveste pris nogensinde", så der bliver sat gang i flytrafikken igen, lyder det fra Michael O'Leary, der er administrerende direktør i Ryanair.

Andre flyselskaber vil også følge trop, mener han.

- Jeg tror, det er uundgåeligt, at vi også kommer til at kæmpe med SAS på det område, når de har fået 8,5 mia. kr. i statsstøtte, der kan hjælpe med at finansiere det, siger han til Børsen.

SAS har i en skriftlig kommentar til Børsen meddelt, at selskabet altid ønsker at tilbyde konkurrencedygtige priser, og at "på nuværende tidspunkt er der ikke noget, der tyder på, at konkurrencen skulle blive mindre efter corona".

Norwegians bestyrelsesformand Niels Smedegaard har også udtalt til Børsen, at det er realistisk, at priserne kan gå nedad, for at interessen for flyrejser igen stiger. Han mener dog, at det vil afhænge af de enkelte ruter og destinationer.

Begge skandinaviske selskaber forventer, at efterspørgslen er tilbage i 2022. Ryanair regner dog kun med, at den formindskede rejseaktivitet vil være nede det næste års tid, hvorefter flyvninger indenfor Europa vil vende tilbage i løbet af 2021, såfremt der ikke sker et nyt coronaudbrud, skriver mediet.

Læs også
Top job