Erhverv

To danske erhvervsbrødre slår rekord - er gode for over 2 mia. kr.

Omsætningen og overskuddet når nye højder i Ikast Betonvarefabrik, der ejes og drives af to diskrete brødre.

IBF er en vidtforgrenet virksomhed, der leverer beton, fliser og belægningssten i forbindelse med byggeri til både virksomheder, private og det offentlige. Foto: Søren Østerlund/Polfoto

De er sjældent i mediernes søgelys, selvom de figurerer på listen over landets allerrigeste personer.

Navnene er Preben og Mogens Rosenkilde, der sammen med resten af familien står bag en særdeles indbringende forretning. Faktisk slog både omsætningen og indtjeningen i det forgangne år rekord i familiens livsværk, Ikast Betonvarefabrik (IBF).

Familien Rosenkilde kunne bogføre et overskud på 151 mio. kr. ud af en samlet omsætning på 1,2 mia. kr. Det viser et nyt regnskab.

»Selskabets resultat og økonomiske udvikling blev bedre end forventet,« skriver ledelsen i IBF i regnskabet.

Brødrene Rosenkilde ejer deres milliardkoncern gennem selskabet Romodan og igen gennem to respektive holdingselskaber. Familiens samlede formue overstiger 2 mia. kr.

De to ejere er sønner af Johannes Rosenkilde, der i 1960 stiftede IBF. Han sad frem til sin død som 88-årig i 2015 i direktørstolen.

I dag er Mogens Rosenkilde direktør i IBF, mens Preben Rosenkilde sidder i bestyrelsen.

IBF er en vidtforgrenet virksomhed, der leverer beton, fliser og belægningssten i forbindelse med byggeri til både virksomheder, private og det offentlige.

Selskabet beskæftiger næsten 700 ansatte.

Som stort set alle andre virksomheder, der for nyligt har offentliggjort regnskab, må IBF også adressere den allestedsværende coronakrise.

I regnskabet konstaterer ledelsen, at coronavirussen potentielt kan få »store samfundsøkonomiske konsekvenser.« Men virussen kommer ikke til at pille glansen af den velsmurte betonvarefabrik.

»Selskabet er på nuværende tidspunkt ikke direkte berørt af de gennemførte restriktioner, og det forventes ikke at påvirke selskabets aktivitetsniveau væsentligt i 2020,« skriver IBF-ledelsen.

Læs også
Top job