Erhverv

Ørsted: Indgår kæmpe aftale om elsalg i Taiwan

Foto: PR Ørsted

Ørsted og det taiwanske halvlederselskab TSMC har indgået en langsigtet elkøbsaftale, som betyder, at TSMC vil aftage hele produktionen fra Ørsteds 920 MW store Greater Changhua 2b & 4 havvindmøllepark.

Det oplyser Ørsted i en børsmeddelelse onsdag morgen.

- Aftalen er den største af sin art nogensinde inden for vedvarende energi, bemærker det danske energiselskab.

Der er tale om en 20-årige fastprisaftale, som træder i kraft, når Greater Changhua 2b & 4 bliver sat i kommerciel drift i 2025/2026, forudsat at havvindmølleparken har fået adgang til elnettet, og at Ørsted har truffet endelig investeringsbeslutning. Den ventes at falde på plads i 2023, oplyser Ørsted.

Matthias Bausenwein, der er chef for Ørsteds aktiviteter i Asien og Stillehavsområdet, påpeger, at aftalen understreger Ørsteds pionerrolle i udviklingen af vedvarende energi i Asien og Stillehavsområdet.

- I Taiwan er vi allerede i gang med at opføre havvindmølleparken Greater Changhua 1 & 2a, som sammen med Greater Changhua 2b & 4-projektet, der nu er et skridt nærmere en endelig investeringsbeslutning, gør havvind til hjørnestenen i Taiwans omstilling fra fossil til grøn energi, siger han i meddelelsen.

Energikoncernen oplyser, at aftalen ikke får nogen indflydelse på Ørsteds tidligere udmeldte forventninger til resultat eller investeringsniveau for regnskabsåret 2020.

Greater Changhua 2b & 4 bliver Ørsteds tredje havvindmøllepark i Taiwan - forudsat at der træffes endelig investeringsbeslutning.

Taipower bygger nyt transmissionsnet, så nettet kan håndtere udbygningen af havvind. Greater Changhua 2b & 4 ventes at få adgang til elnettet i slutningen af 2025. Og den danske energikoncern regner med, at den første strøm fra havvindmølleparken vil kunne produceres umiddelbart herefter, og at parken vil være fuldt idriftsat i 2026.

Greater Changhua 2b & 4 kommer til at ligge ved siden af Greater Changhua 1 & 2a, som Ørsted også er i gang med at opføre.

Den danske energikoncern ejer ligeledes en del af Taiwans første havvindmøllepark i kommerciel skala, Formosa 1, hvis kapacitet i oktober 2019 blev udvidet til 128 MW.

Læs også
Top job