Erhverv

Ørsted overvejer angiveligt delvist frasalg af havvindpark i Holland

Ifølge nyhedsbureauet har Ørsted samtaler med investeringsbanker og tekniske rådgivere om det planlagte delvise frasalg af havvindmølleprojektet, der skal opføres i Nordsøen. Foto: PR/Ørsted

Energikoncernen Ørsted overvejer angiveligt i øjeblikket et potentielt frasalg af en del af selskabets hollandske havvindmøllepark Borssele 1 & 2.

Det skriver Bloomberg med henvisning til anonyme kilder.

Ifølge nyhedsbureauet har Ørsted samtaler med investeringsbanker og tekniske rådgivere om det planlagte delvise frasalg af havvindmølleprojektet, der skal opføres i Nordsøen.

Den hollandske pensionskasse APG skulle angiveligt være interesseret i at købe en bid af projektet, der står til at få en samlet kapacitet på 752 megawatt (MW).

I hvert fald oplyser kilderne, at pensionsselskabet har udpeget en finansiel rådgiver, der skal hjælpe selskabet med det potentielle bud, når ejerandelen bliver sat til salg, skriver Bloomberg.

Ørsted afviser at kommentere oplysninger over for Ritzau Finans.

Udvikleren af energiprojekter har tidligere fortalt, at selskabet regner med at have det hollandske projekt opført og i drift i fjerde kvartal af 2020.

I Europa har delvise frasalg af havvindmølleparker i mange år været en del af strategien hos den danske energikoncern.

I 2017 meddelte selskabet dog, at frasalg af ejerandele i europæiske projekter ikke nærmest skulle ske automatisk.

Ørsted ville i stedet være mere selektiv med frasalg af havvindmølleparker og oplyste, at ejerandelene kun skulle sælges fra, hvis helt bestemte kriterier er opfyldt.

- Vi vil kun lave frasalg, når det i sig selv skaber værdi. Det vil sige, når investorernes afkastkrav er lavere end vores egen WACC (gennemsnitlige kapitalomkostninger, red.), eller hvis vi ønsker at sprede vores markedsrisiko, sagde Marianne Wiinholt, der er finansdirektør hos Ørsted, i november 2017 til Ritzau Finans.

Siden dengang har Ørsted solgt halvdelen af det store britiske havvindprojekt Hornsea 1.

Det har længe stået klart, at Ørsted arbejder for at sælge dele af selskabets kommende havvindprojekter i Taiwan, som er et nyt marked for havvind og derfor også har en højere risikoprofil.

Læs også
Top job