Erhverv

Populært mobilspil med 10 år på bagen giver rekordoverskud

Wordfeud blev udviklet i 2010 og lanceret året efter. Manden og selskabet bag spillet kan i igen præsentere et rekordresultat.

WordFeud startede som et fritidsprojekt for ung normand, men er i dag en millionforretning. Arkivfoto: PR

Det, der begyndte som en hobby, er blevet en millionforretning for manden bag den kendte app med scrabblespillet Wordfeud.

Nordmanden Håkon Bertheussen lancerede spillet helt tilbage i 2011, men det er stadig en succes. Og i dag har spillet 30 mio. brugere på verdensplan, der på smartphonen kan mødes til en hjernevridende dyst på ord og held.

I det netop fremkomne regnskab for 2019 for nordmandens firma Bertheussen IT fremgår det, at spillet omsatte for lige knap 56 mio. norske kr. - en fremgang på 18 mio. kr. fra året før.

Det skriver det norske medie E24.

På bundlinjen gav selskabet et overskud efter skat på 36 mio. kr.

Håkon Bertheussen er eneejer af alle aktierne i selskabet via sit investeringsselskab Bertheussen Invest. Hele sidste års overskud er blevet overført i udbytte til Bertheussens investeringsselskab.

Håkon Bertheussen udviklede det scrabble-lignende mobilspil i sin fritid tilbage i 2010 og fik det lanceret på Apples App Store i foråret 2011.

Bare få uger efter udgivelsen sluttede han med sit normale arbejde for helt at hellige sig spillet.

»Efter en uge kunne jeg se, at Wordfeud var blevet stor nok til, at jeg kunne leve af det,« sagde Håkon Bertheussen til Aftenposten i 2012.

Hvor store dele af indtægterne i Bertheussen IT, som stammer fra Wordfeud, fremgår ikke af det netop offentliggjorte årsregnskab.

Wordfeud tjener sine penge via reklameindtægter.

Læs også
Top job