Serier

Britiske pubber risikerer lukning efter eksklusion fra hjælpepakke

Corona rammer verden
Pubindustrien er udelukket fra gruppen af virksomheder, der kan få del i hjælpepakker. Foto: AP/Kirsty Wigglesworth

Tusindvis af pubber i Storbritannien risikerer lukning, efter at alkoholsalg er blevet ekskluderet fra regeringens stimuluspakke til fritids- og restaurationssektoren.

Det advarer industrien, skriver The Guardian.

Restauranter, caféer og turistattraktioner i Storbritannien står til en nedsættelse af momsen fra 20 til 5 pct.

Det ventes ifølge den britiske regering at koste 4,1 mia. pund - svarende til knap 34 mia. kr. - og hjælpe 150.000 forretninger.

Samtidig har den britiske finansminister, Rishi Sunak, annonceret en hjælpepakke på 500 mio. pund, der skal dække en del af forbrugernes omkostninger, når de spiser ude på udvalgte restauranter.

Udeladt fra hjælpepakken er dog pubindustrien.

Omkring 64 pct. af Storbritanniens i alt 47.000 pubber tjener mere på salg af alkohol end på mad, viser salgstal fra 2019 fra CGA ifølge The Guardian.

- Vi opfordrer på det kraftigste finansministeren til at genoverveje, ellers vil vi se lukninger af mange værdsatte pubber - også i hans egen valgkreds, siger Greg Mulholland, der er tidligere pubminister og formand for Campaign for Pubs, til The Guardian.

Emma McClarkin, der er topchef i British Beer & Pub Association, byder idéen om støtte til pubber, der fokuserer på mad eller ophold, velkommen, men venter dog, at pubber, der udelukkende udskænker øl, vil føle sig overset.

BRANCHENYT
Læs også