Erhverv

Erhvervsmands vaskerikoncern gør det igen: Leverer stort millionoverskud

Thorgaard-familien fortætter med at tjene store summer på noget så simpelt som at vaske og rense tøj for andre.

Hvis man er dygtig til at drive forretning, kan der tjenes store penge på at rense og vaske tøj for andre. Det er selskabet De Forenede Dampvaskerier et godt eksempel på. Foto: Arkiv.

Han har gjort det et utal af gange, og nu gør han det igen. Den danske erhvervsmand Anders E. Thorgaards selskab Kivi-tex leverer nok en gang et stort millionoverskud.

Selskabet kom således ud af regnskabsåret 2019 med et overskud på 77 mio. kr.

Det er dog en kraftig tilbagegang sammenlignet med sidste år, hvor indtjeningen tog et stort nyk op, efter at koncernen frasolgte selskabet Elite Miljø til svenske Cors.

Noget tyder dog også på, at den ellers så succesrige milliardkoncern Kivi-Tex, der består af De Forenede Dampvaskerier, kommer til at gå en mere udfordrende fremtid i møde.

»Det globale udbrud af COVID-19 (coronavirus) i 2020, vil have negativ indflydelse på selskabets aktiviteter i bl.a. de tilknyttede virksomheder. Omfanget heraf vides p.t. ikke og ledelserne i selskaberne arbejder målrettet på at minimere de negative påvirkninger,« fremgår det af årsrapporten.

Det betyder også, at selskabet i indeværende år forventer et lavere driftsresultat som følge af coronavirussens påvirkning af datterselskaberne.

De Forenede Dampvaskerier blev startet af K.P. Thorgaard i 1958 under navnet Lunds Kitteldepot.

I 1961 købte Thorgaard Kivi Kitler (i dag Kivi-Tex), og efter flere opkøb i 1970 kom virksomheden til at hedde De Forenede Dampvaskerier, forkortet DFD.

Kivi-Tex ejes stadig af familien Thorgaard, 2. generation og er i dag moderselskab for DFD.

Læs også
Top job