Erhverv

Bilgigant skifter navn

Det sker efter en fusion, som skaber verdens fjerdestørste bilfabrikant.

Det var i december sidste år, at Fiat Chrysler og PSA Peugeot underskrev en fusionsaftale. Foto: Bloomberg photo by Stefan Wermuth

En af verdens største bilproducenter skifter nu navn.

Sidste år valgte Fiat Chrysler og PSA Peugeot at fusionere, og nu har den sammenlagte koncern fundet sit nye navn. Valget er faldet på 'Stellantis', oplyser parterne i en pressemeddelelse.

Stellantis er inspireret af det latinske udsagnsord 'stello', der betyder 'stjerne'. Navnet vil udelukkende blive brugt som et varemærke for koncernen, som nu også arbejder på at finde frem til et nyt logo.

Navnene og logoerne for koncernens bilmærker bliver altså ikke ændret.

Det var i december sidste år, at Fiat Chrysler og PSA Peugeot underskrev en fusionsaftale. Med sammenlægningen skabte man verdens fjerdestørste bilproducent - kun overgået af Volkswagen, Toyota og Renault-Nissan.

Den fusionerede bilgigant står bag produktionen af Peugeot, Citröen, Opel, Vauxhall, Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, Fiat, Jeep, Lancia og Maserati.

Selve fusionen af Fiat Chrysler og PSA Peugeot ventes at gå endeligt igennem i løbet af første kvartal næste år. Fusionen skal godkendes af begge selskabers aktionærer og af konkurrencemyndighederne.

BRANCHENYT
Læs også