Serier

Chefen tager på »Tour de Opvask« efter tabt væddemål

Da landets spisesteder igen måtte servere mad, ville en af partnerne i restaurantkoncernen DiningSix motivere sit personale med et væddemål. Han tabte med et brag.

Corona rammer verden
Teamet og partnerne bag DiningSix består af de seks venner (fra venstre) Troels Frost, Morten Pedersen, Kristian Skjød, Sandra Marquardsen, Søren Friis, Kasper Skjød.
Foto: PR, DiningSix

Da landets spisesteder for et par måneder siden måtte genåbne efter lockdown, fik Morten Pedersen, der er en af ejerne bag og direktør i restaurantkoncernen DiningSix, en idé:

»Jeg vil gerne vædde med alt vores personale. For hver af vores danske restauranter, der inden 1. oktober når en uge med indeks 100, vil jeg tage en opvaskervagt på den pågældende restaurant,« skrev han på det sociale medie LinkedIn tilbage i maj.

Om væddemålet var helt gennemtænkt, kan man diskutere, for resultatet er nu, at han her længe inden den udmeldte deadline i efteråret på skift skal tage en opvasketjans i de syv danske restauranter, som han sammen med sine fem partnere står bag.

Restauranterne har alle vundet væddemålet over chefen ved at nå en omsætning over 100 på budgetindekset for en uge.

Og som en bonus får opvaskeren, der egentlig har vagten, stadig sin løn.

»Jeg havde ikke i min vildeste fantasi troet, at de ville nå det allerede nu,« siger Morten Pedersen.

Det var tænkt som en måde at skabe motivation og bringe restauranterne på fode igen, og Morten Pedersen har ikke fortrudt initiativet her i ”nederlagets stund”.

»Det så sort ud på det tidspunkt. Vi vidste ikke, om vi overhovedet kunne komme tilbage. Vi var nødt til at komme med noget kampgejst, så alle troede på, at alt nok skulle blive godt igen og vende tilbage til normalen,« siger Morten Pedersen.

Den første restaurant til at nå målet var Basso i Aarhus, hvor chefen i starten af august skal begynde det, han kalder sin »Tour de Opvask.«

»Det første hus, der nåede målet, har hoveret noget. De synes, det er sjovt og glæder sig til, at jeg skal komme og vaske op. Og jeg tror godt, det kan være, at de lader lidt ekstra opvask stå fra dagen før,« siger Morten Pedersen med et grin.

Under DiningSix hører i alt otte restauranter, catering og to cocktailbarer i samarbejde med bar- og diskotekskoncernen Rekom. Spisestederne tæller bl.a. minikæden Köd med afdelinger i København, Aarhus og Oslo.

Morten Pedersen ved endnu ikke, om omsætningsniveauet kan holdes. Særligt de københavnske restauranter har haft svært ved at komme igen modsat dem i Aarhus og Oslo, som han ikke er nervøs for.

Er der flere væddemål i vente – eller har du fået kolde fødder?

»Nej, jeg har bestemt ikke fået kolde fødder. Men om der kommer mere, ved jeg ikke. Måske nu hvor ugebudgettet er nået, så kunne et månedsbudget være det næste.«

Generelt er Morten Pedersen dog glad for virksomhedens situation med tanke på, hvor skidt det hele så ud.

Både opbakningen fra regeringens hjælpepakker, en velvillig bank og baglandet har foreløbig ført dem godt gennem krisen, men dele af DiningSix mangler stadig at komme i gang.

Der er fortsat kapacitetsrestriktioner på restauranterne, og i København mangler der kunder i form af turister. Desuden er cateringdelen ikke aktiv, da forsamlingsforbuddet har bevirket, at den f.eks. ikke har kunnet levere til bryllupper.

»Jeg er fortrøstningsfuld ift., at de andre dele kommer igen. Vi tør godt drømme om fremtiden og lægge planer om nye steder,« fortæller Morten Pedersen.

I starten af 2021 skal der bl.a. udvides med en Basso-restaurant i Oslo, som ellers umiddelbart var sat i bero under coronanedlukningen.

Men selv om væddemålet har sørget for gode indekstal i øjeblikket, redder det ikke hele årets regnskab.

Ifølge Morten Pedersen er den seneste vurdering, at årets omsætning i DiningSix vil ligge 25 mio. kr. lavere end 2019 som en konsekvens af corona, hvilket giver 10 mio. kr. mindre på bundlinjen.

DiningSix blevet stiftet i 2009, men virksomheden begyndte først for alvor at vokse fra 2014 med den første Köd-restaurant i Aarhus og to i København året efter. Desuden hører restauranterne Keyser Social, Basso og Klokken med under koncernen.

I 2019 omsatte DiningSix for 115 mio. kr. De beskæftiger lige over 300.

Læs også
Top job