Serier

Flyselskab trækker fyringer af kabinepersonale tilbage

Corona rammer verden
I april besluttede Icelandair, at der skulle nedlægges omkring 2.000 fuldtidsstillinger ud af cirka 4.500 stillinger i Icelandair-koncernen. Foto: Larry MacDougal via AP

Det islandske flyselskab Icelandair meddelte fredag, at samtlige kabineansatte skulle afskediges, da de ikke ville acceptere vilkårene i ny overenskomst. Blot 36 timer senere er fyringerne trukket tilbage efter nye forhandlinger.

Det skriver branchesitet Check-in.

Da fyringerne blev annonceret fredag, var der formodentlig tale om som et forsøg på presse kabinepersonalet til at indgå en aftale.

- Tilsyneladende lykkedes denne strategi, for sent lørdag aften blev parterne i en ny runde ved forhandlingsbordet enige om en overenskomstaftale, der strækker sig frem til 30. september 2025. Forhandlingerne skete med bistand fra statsmægleren, selvom Icelandair på forhånd havde meddelt, at man ikke længere ønskede at forhandle med FFI, skriver Check-In.

Det er i store hele den samme aftale, som parterne blev enige om tidligere, der atter skal stemmes om.

Afstemningsresultatet offentliggøres den 27. juli.

I april besluttede Icelandair, at der skulle nedlægges omkring 2.000 fuldtidsstillinger ud af cirka 4.500 stillinger i Icelandair-koncernen. Det svarer til næsten 45 procent af den samlede arbejdsstyrke.

Læs også
Top job