Serier
BREAKING

DSV Panalpina-konkurrent med bedre end ventet driftsresultat

Corona rammer verden
Kuehne+Nagel forventer at anden halvdel af året fortsat vil være ramt af usikkerheder, som følge af coronakrisen. Foto: Kuehne + Nagel International AG/dapd

Schweiziske Kuehne+Nagel, der konkurrerer med blandt andet danske DSV Panalpina, klarede sig bedre i første halvdel af året, når det kommer til driften, end analytikerne havde spået.

Det viser transport- og logistikselskabets regnskab tirsdag morgen.

Selskabet omsatte for 9,81 mia. schweizerfranc i de første seks måneder af 2020, hvilket var en tilbagegang på 7,5 pct. i forhold til samme periode sidste år.

 

Driftsresultatet (EBIT) lød på 419 mio. schweizerfranc for halvåret.

Til sammenligning havde analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News ventet et driftsresultat på 317,2 mio. schweizerfranc. Resultatet var dog stadig en tilbagegang i forhold til samme periode sidste år, hvor driftsresultatet for første halvår af 2019 lød på 511 mio. schweizerfranc.

 

For de første seks måneder af et hidtil turbulent 2020 kunne Kuehne+Nagel fremvise et overskud på 309 mio. schweizerfranc mod 384 mio. schweizerfranc i den sammenlignelige periode sidste år.

I regnskabet skriver Kuehne+Nagel, at selskabet fortsat vil overvåge effekterne af coronakrisen tæt i andet halvår.

- Krisen udløst af coronaviruspandemien, som medførte nedlukninger i de fleste lande, har haft en markant og pludselig negativ effekt på den internationale handel, siger Detlef Trefzger, der er administrerende direktør i Kuehne+Nagel, i regnskabet.

- Vi forventer, at anden halvdel af året fortsat vil være ramt af store usikkerhed, hvilket vi dog er forberedte på takket være selskabets agile struktur, en stram omkostningsstyring og høj kvalitet, tilføjer direktøren.

Læs også
Top job