Erhverv

Magasin-ejer i sidste redningsforsøg

Den 242 år gamle varehuskæde Debenhams er nu til salg.

Debenhams ejer hundredvis af stormagasiner i 22 lande - herunder Magasin syv steder i Danmark. Foto: Molly Darlington/Reuters/Ritzau Scanpix.

Den britiske varehuskæde Debenhams, der bl.a. ejer Magasin, er i store økonomiske vanskeligheder og gør nu et sidste forsøg på at redde sin konkurstruede forretning.

Den 242 år gamle varehuskæde har netop sat sig selv til salg, skriver The Guardian. Investeringsbanken Lazard er hyret til at finde en køber, og det skal gerne lykkes inden udgangen af september.

»Der er en række potentielle udfald, som kan betyde, at de nuværende ejere beholder forretningen, et potentielt joint-venture med eksisterende og nye investorer eller et salg til en tredjepart,« oplyser Debenhams, ifølge The Guardian.

Allerede inden den ødelæggende coronakrise var Debenhams i problemer - bl.a. på grund af en milliardstor gæld, som tynger den gamle varehuskæde.

I begyndelsen af april måtte Debenhams søge om konkursbeskyttelse for at forhindre juridiske krav fra sine kreditorer. Det var ikke første gang.

Siden har selskabet lukket 18 af sine butikker og skilt sig af med 1.000 ansatte.

Debenhams ejer hundredvis af stormagasiner i 22 lande - herunder Magasin syv steder i Danmark. De danske Magasin-forretninger er ikke berørt af situationen, lød det tidligere på året fra økonomidirektør Peter Fabricius.

»Og det bliver vi heller ikke. Magasin er en selvstændig forretning, som har været i Danmark i mere end 150 år,« sagde han.

Magasin var for en del år tilbage på konkursens rand i Danmark, men har nu i en længere årrække været en ganske indbringende forretning. Det seneste årsregnskab for 2018/2019 viste et overskud på 84 mio. kr.

Læs også
Top job